Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30
Tryb drzewa
No to oby weekend spędzić w doborowych nastrojach, 3:0 do przerwy i w drugiej połowie mogę oglądać nawet padlinę z uśmiechem na ryjku. Bukmacherzy dają 1.38-1.40 na nas, jak na standard obecnego sezonu ekstraklasy to bardzo niski kurs, brak 3 punktów będzie sensacją kolejki.
Trochę martwią mnie skurcze naszych w ostatnim meczu, nie wiem jak to odbierać, brak paliwa pod koniec sezonu, gra na czas, wybijanie Motoru z rytmu, czy zignorować to i nie szukać drugiego dna? Bez Aliego z przodu trochę magii będzie brakować, niech w końcu Walemark się ogarnie strzelecko i zabije mecz od razu, nie chcę już nerwów w końcówkach meczów. 
I pytanie - Ouma z racji dobrej gry, czy jednak ofensywniej zagramy? Zamieniłbym Joela z Gumnym, ten drugi po tym co wyprawia na wszystkich pozycjach zasługuje na grę w pierwszym składzie. Może grac i w ataku, albo na skrzydle, co pokazał tą jedną akcją przy linii końcowej, Ali z Palmą by się tego nie powstydzili.

Odpowiedz
Ouma z racji dobrej gry. On ma bardzo dobre podanie prostopadłe i potrafi szybko grać do przodu z pierwszej piłki. Skład obrony zapewne się nie zmieni, Joel i Michał mają liczby, których Gumie brakuje. Wålemark może iść na prawo a za niego Rodríguez, reszta bez zmian.

Odpowiedz
Guma liczb nie będzie miał jak nie będzie grał. Staje się takim zapchajdziurą jak Czerwiński.
Z Oumą mam tak, że mimo dobrych dwóch występów, jak go widzę w składzie to odczuwam lekki niepokój że coś odwali.

Odpowiedz
Guma w tych meczach w których występował miał swoje okazje ale to nie jest jego największy atut, liczby - w przeciwieństwie do Joela. A co do Oumy, zgadzam się ale sam widzisz, jak wygląda z nim środek w poprzednich spotkaniach.

Odpowiedz
Za Ishakiem licząc od prawej mogą grać Hakans, Bengtsson, Palma, Rodriguez, Jagiełło, Ismaheel i Walemark. 7 ludzi którzy mieliby pierwszy skład w 17 pozostałych drużynach Ekstraklasy. Możemy też wyjść dwójką Ishak - Agnero jakby Niels chciał się zabawić.

Odpowiedz
Obrońca powinien być rozliczany przede wszystkim z liczb w obronie. Gra do przodu to miły dodatek.
Fajnie że Joel umie do przodu ale Guma pokazał klasę w ostatnich meczach.

Odpowiedz
Ale my mamy taki styl jaki mamy, przy Oumie piłka i przeciwnik ostatnio rzadziej przechodzi linię środkową więc Joel ma pole do popisu, co robi lepiej niż Guma. Obrońcą jest lepszym ale to Pereira jest architektem (może za duże słowo) akcji i goli a Frederikssen właśnie tego wymaga od niego.

Odpowiedz
Z jednej strony wiara w nasze mistrzowskie końcówki z poprzednich podejść i udane finisze + obecna forma napawają optymizmem. Z drugiej strony biorąc pod uwagę specyfikę tego sezonu czuję, że tu na finiszu jeszcze może się coś odwalić i jakoś ten mecz wzbudza we mnie niepokój. Może z racji tego, że jest już tak blisko tego na co czekamy i ostatni krok zawsze jest najtrudniejszy. Oby do przodu, choćby 1:0.

Odpowiedz
Nie wiem, czego oczekujecie od Arki. Że słaba drużyna, słabo grająca na wyjazdach, jedną nogą w 1 lidze, z trenerem który miał swoje 5 minut parę sezonów temu, postawi się drużynie która ma niezłą passę i jest w pełnym gazie? Dodatkowo skoncentrowanej maksymalnie na obronie tytułu? Co się jeszcze musi wydarzyć, żeby kibol Kolejorza nie bał się kolejnego meczu? Z kim mielibyśmy zagrać 3 ostatnie mecze w sezonie?

Odpowiedz
Kibic Lecha zawsze oczekuje najgorszego by móc powiedzieć "a nie mówiłem?"

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: galis, Kefas9494, maksymalnie, Radziu98, 4 gości