Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Chyba będziemy szukać LO bo Moutinho ma sobie znaleźć nowy klub.

Odpowiedz
Uważam, że najlepiej by było, gdyby z naszych wychowanków odeszli Mrozek + Kozubal, a Gurgul jeszcze został. Jest najmłodszy, a jednocześnie najtrudniej byłoby go zastąpić, poza tym pasuje idealnie do naszego grania.

edit: skoro puszczają Moutinho, to może to jest jednak znak, że Gurgulowi do wyjazdu się nie pali. Bardzo bym się ucieszył. Mega niedoceniony chłopak, wielu kibiców bardzo chętnie go krytykuje, a niewielu go chwali za wielokrotnie dobrą robotę w całych meczach.

Odpowiedz
(06-05-2026, 11:34)hif napisał(a): Uważam, że najlepiej by było, gdyby z naszych wychowanków odeszli Mrozek + Kozubal, a Gurgul jeszcze został. Jest najmłodszy, a jednocześnie najtrudniej byłoby go zastąpić, poza tym pasuje idealnie do naszego grania.

edit: skoro puszczają Moutinho, to może to jest jednak znak, że Gurgulowi do wyjazdu się nie pali. Bardzo bym się ucieszył. Mega niedoceniony chłopak, wielu kibiców bardzo chętnie go krytykuje, a niewielu go chwali za wielokrotnie dobrą robotę w całych meczach.

Ciekawe info o Moutinho. Też rozumiem to tak, że Gurgi zostaje a odszedłby Mrozek. Kozubala może udałoby się zatrzymać przez kwalifikacje LM i ewentualnie w razie awansu też by został? To byłoby chyba najlepsze rozwiązanie dla nas jako kibiców.

Odpowiedz
Z tego co pamiętam, chęć transferu out to jasno komunikował tylko Mrozek. Być może faktycznie z wychowanków pozbędziemy się tylko Mrozka. Antek może na rundę jesienną by został.

Odpowiedz
(06-05-2026, 11:20)hif napisał(a): - kota na skrzydło, poziom Palma+

Skoro Szwedzi tak dobrze się tu czują to... Jesper Karlsson na wypożyczenie i późniejszy wykup...

Odpowiedz
Kozubal na bank odejdzie. Wiek.

Odpowiedz
(06-05-2026, 13:38)strzelisty jupiter napisał(a): Kozubal na bank odejdzie. Wiek.

Też tak mi się wydaje. I tak bym obstawił. Jednak tak się zastanawiam, nie wiem czy to możliwe, pewnie nie. ALE

Kurczę, Antek nie wydaje mi się (obym się mylił) piłkarzem, którzy podbije zachód. Widziałem taki potencjał u Kamyka czy Modera. U Antka nie. Solidny to grajek, jak na ekstraklasę świetny. Ale czy w powiedzmy Bundeslidze czy Serie A jest w stanie wyskoczyć coś ponad bycie mocnym punktem w rotacji przykładowego FSV Mainz czy innego Hoffenheim? Wydaje mi się, że nie. A ta Liga Mistrzów z Lechem? To byłoby coś. 

Tak jak piszę strzelisty. Polityka klubu jest taka, że Antek pójdzie gdzieś na zachód za te 6 baniek euro i tyle. Niech mu się wjedzie. Czy jednak nie fajnym otwarciem byłoby danie mu nowego, wysokiego kontraktu (powiedzmy tyle co ma Ishak) jako manifestacji siły i walki o LM? A po zagraniu sezonu w LM, zarobieniu kasy, to można by go za nie 6 ale powiedzmy 4 baniek puścić gdzieś dalej.

Odpowiedz
Mam nadzieję że zarząd wie już kto będzie naszym trenerem od czerwca. Wobec tej niewiedzy, koniec Gholizadeha w Lechu to jest małe miki. Tu bym upatrywał największych komplikacji na początku eliminacji do Ligi Mistrzów.

Odpowiedz
(06-05-2026, 09:31)Kefas9494 napisał(a): Dla mnie to potrzebujemy stopera, ale lewonożnego, który wejdzie do pierwszego składu w miejsce Milicia, który nawet jak przedłuży kontrakt, to przecież często wypada, a młodszy nie będzie. Już ten sezon w jego wykonaniu rewelacyjny nie jest. Jako alternatywa na środku obrony Milić idealny, ale według mnie trzeba już teraz szukać kogoś do pierwszego składu. Prawonożnych stoperów mamy trzech: Mońka, Skrzypczak i Douglas. Mońka kot, a Skrzypczaka i Douglasa nikt teraz nie kupi, a może się jakoś ogarną i jako ta alternatywa dowiozą.

I w takiej sytuacji para stoperów Mońka-lewonożny kot i w odwodzie Milic, Skrzypczak, Douglas. Nie wyglądałoby to źle.

A co, ściągając Satkę, to zostajemy z czterema prawonożnymi stoperami i jednym, stary, kontuzjogennym Miliciem.

Dokładnie tak jak piszesz. Dodam - nie wykluczajmy, że postawią na Janyszkę jaki drugiego lewonożnego. Albo Janyszka plus nowy kozak.

Boję się tylko, że po odejściu Moutinho ktoś rzuci kasę nie do odrzucenia za Gurgula, i będzie łapanka. Oczywiście nie mam sentymentu do portugalskiej kopii Kostewycza, ale mam nadzieję, że jest tam jakiś plan, skoro już teraz ogłaszają takie info.

(06-05-2026, 11:34)hif napisał(a): Uważam, że najlepiej by było, gdyby z naszych wychowanków odeszli Mrozek + Kozubal, a Gurgul jeszcze został. Jest najmłodszy, a jednocześnie najtrudniej byłoby go zastąpić, poza tym pasuje idealnie do naszego grania.

Hm, to ciekawe, bo dotąd się raczej spotykałem z opiniami, że właśnie nie pasuje, i ponoć sztab szukał już wczesniej lewonożnego odpowiednika Pereiry (niby Moutinho miałby takowym być).

Od razu zastrzegam - mi się właśnie podoba ten nasz asymetryczny setup niejako wymuszony ofensywnymi zapędami Pereiry. Ale może wizja jest taka, że powinniśmy mieć też wariant lustrzany - na prawej Gumny dublujący stopera, na lewej lewonożny Pereira. Tak, to byłoby niezłe.

W internetach piszą, że negocjacje z Nielsem w toku, ale negocjuje BARDZO ostro, i równolegle szukają alternatywy. W sumie - zero zdziwień.

Odpowiedz
(06-05-2026, 14:19)uncoolben napisał(a): Boję się tylko, że po odejściu Moutinho ktoś rzuci kasę nie do odrzucenia za Gurgula, 

A kto niby miałby kupić tego Gurgula i dlaczego? Jakiś klub azerski? Ktoś z drugiej ligi niemieckiej? Przecież to żaden wyróżniający się piłkarz naszej ligi,

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 10 gości