Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Oczywiście na niższą kwotę niż wpisana w umowę wypozyczenia. Pytanie - czy w tym momencie obowiązują zapisy co do umowy samego zawodnika (zakładam - ustalone w umowie wypozyczenia), czy trzeba siadać do rozmów z zawodnikiem teraz?
Telenowela to się dopiero zaczyna, czuję.
Przycichło o Tofiku, a przecież to szanse na jego transfer definitywny powinny wzrosnąć po kontuzji Aliego.

Palma, Kownacki, Linetty, Tofik, Puchacz i kozak na stopera - brałbym.

Odpowiedz
Trzeba siadać do rozmów z zawodnikiem. Przy takim wykupie jego kontrakt "startuje od nowa". Ale z tego co wiem, Luis chiałby tu zostać i nie powinno to być problemem z jego strony.
Własnie wypadniecie Aliego wzmacnia pozycję Palmy, nie Ismaheela. To są inni piłkarze, bo Golizadeh dawał ten magiczny dotyk, czego np Hakans czy Ismaheel nie dadzą. Co nie oznacza, że nie są potrzebni.

Natomiast nie mam zdania, czy wykupowałbym Taofeeka. Mamy Hakansa, Mamy Bengtssona, mamy Walemarka, wraca Lisman.

Odpowiedz
Ja też bym Tofika nie brał, te 1,2M można wydać inaczej, lepiej. Też nie brałbym Puchacza, nie jestem przekonany co do jego podejścia do grania i spojrzenia na swoją karierę. W zbyt wielu miejscach odbił się od ściany, żeby brać jego azerską przygodę jako wyznacznik czegokolwiek.

Ale dodatkowego skrzydłowego zdecydowanie bym szukał. No chyba że liczymy na Gmura/Lismana tak mocno.

Odpowiedz
Linetty ponoć miał kontrakt 900 tys. euro. Niemniej czy milion czy 900k to i tak więcej niż dostawał w Lechu na pewno. No ale teraz chyba już powinni się dogadać.

Z Taofeekiem mam ten sam problem. Wykup Palmy priorytet, ale ja bym murzynka chyba jednak brał (chociaż bańka euro to sporo, można za to ogarnąć takiego Bengtssona, pytanie czy znowu się tak trafi). Taoffek nie ma kontuzji, w pucharach dowoził, do rotacji się przyda. Lismana na wypożyczenie, to nie ten rozmiar kapelusza. A Taofeek w mojej ocenie na małej przestrzeni drybluje lepiej niż Palma, więc przyda się na pewno.

PLUS nie bez znaczenia, wg mnie jest fakt, że on się kumpluje z Agnero. Trzymają się w trójkę Ouma, Agnero i Ismaheel. A jak Ouma i Ismaheel odejdzie to żeby Agnero nie zablokował się całkowicie, jak zabierają wszystkich kumpli.

Dlatego mówię. Wykupujesz Palmę i Ismaheela i zasadniczo ten tercet ofensywnych zawodników masz gotowy i możesz wybierać z szóstki: Hakans Bengtsson Palma Walemark Ismaheel Rodriguez.

A jeszcze możesz przesunąć wyżej Jagiełło, a jakby dodać do tego Kownackiego no to wygląda już to solidnie. Plus i tak trzeba być gotowym, że a to Filip wypadnie, a to Kownacki wypadnie, a to Hakans się połamie, więc i tak to jest na styk. No ale chociaz by się znali i powinni być ze sobą zgrani.

Odpowiedz
Ismaheel ma za mało atutow, zupełnie szczerze. Powiem więcej, jego ocena przez sztab jest słaba, taktycznie nie dojeżdza. Będę zdziwiony, jak go przedłużą. Albo inaczej, jeśli Niels zostanie to ten grajek będzie miał pod górkę, co zresztą widać już teraz.

Odpowiedz
Jak dla mnie to powinniśmy wzmocnić defensywę. Brakuje/będzie brakować BR LO SO DP

Odpowiedz
Myślę że możemy liczyć na Palmę i wręcz musimy znaleźć kogoś wartościowego na LO i DP za Oumę. Reszta będzie zależeć od ew odejść Mrozka czy Kozubala

Odpowiedz
Co do bramkarza to ponoć, nadal grany jest temat Lisa

Odpowiedz
Dobrze słyszę, że jak pojawi się oferta za Mońke w wysokości 8-10mln to go puszczamy? Przecież to strzał w kolano, po kolejnym takim sezonie plus występach w LM/LE za rok sprzedamy go za 2 razy więcej. Mam nadzieję, że to tylko plotki i nigdzie młodego nie puścimy nawet za 10mln.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
To brzmiało inaczej. Że nie siadają do niczego jeśli będzie mniej niż 10.
To bardziej brzmi "nie zawracajcie nam głowy". Spokojnie

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: AriLP, WalkerNSP, 22 gości