Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: QUO Vadis NF?
Tryb drzewa
A ja bym się nie zdziwił. Ton wypowiedzi na ten temat NF i PR nie brzmiał jakoś superoptymistycznie.

Odpowiedz
Myślałem, że to tylko takie pierdolenie ale jakiś brytol podaje, że rozmowy są mocno zaawansowane. Mam nadzieję, że jeśli faktycznie takowe były to przed przypieczętowaniem majstra i, że teraz NF odprawi ich z kwitkiem. Generalnie ciężko jest mi zrozumieć fakt, że można pójść w pizdu z solidnego klubu ekstraklasy, który będzie realnie walczył o LM do klubu który ledwo się utrzymał w Championship.

Odpowiedz
Trampolina dalej na Wyspy, do kogoś wyżej. Ja bym się nie zdziwił gdyby Frederiksen postawił gabinetom ultimatum: chcę grać w Lidze Mistrzów, wtedy jestem w stanie zostać w Poznaniu, bo to kolejne wyzwanie, wygranie Ekstraklasy już nie wystarczy, potrzebuję kozaków na tą i tą pozycję; panie Rutkowski, jesteś pan w stanie to spełnić, to powalczymy dalej. Plus oczywiście odpowiednio wysokie bejmy dla dwukrotnego Mistrza Polski, który wszedł do Ekstraklasy z buta i w obu sezonach, w których prowadził tu zespół, był najlepszy. Był już taki zagraniczny trener w Ekstraklasie? Który tak by pozamiatał w dwóch pierwszych sezonach? Nie musiał się uczyć ligi. Wjechał i pozamykał ryje po prostu. Plus granie na trzech frontach, z jakimiś tam sukcesami w najniższym pucharze europejskim.

Odpowiedz
Troszkę mnie to dziwi, fatalnie zarządzany klub, trenerów zmieniają niczym Widzew; to żadna stabilizacja czy długofalowy projekt. Ewentualnie skok na kasę, po zwolnieniu wypłacą kontrakt i urlop w oczekiwaniu na coś lepsego

Odpowiedz
A ten Brytol to się na coś powołuje czy to co napisał na Twitterze to jest ten news?

Póki co to wygląda tak, że rano Włodar napisał, że Frederiksen rozmawia z Watfordem, kilku farmazoniarzy powieliło, Brytol napisał o tym na Twitterze 3 godziny temu a Włodar napisał, że Anglicy potwierdzają Smile

Frederiksen mówi, że nie ma do tego żadnego komentarza.

Odpowiedz
Trampolina...Jaka trampolina? Emery poszedł do Anglii po meczach w Hiszpanii i LK a nie po dziadowaniu na zapleczu. Przecież dopóki jest szansa na LM to lepszej trampoliny nie będzie.

Odpowiedz
Niedługo Wlodar będzie potwierdzal na x wlasne niewsy żeby potem potwierdzić że są potwierdzone.
Co ma być to będzie.
W razie W (nomen omen) mam nadzieje że opcje B są bardzo dobre. Chociaż chciałbym jak najmniej wymuszonych zmian w składzie, trenereskim włącznie

Odpowiedz
Faktem jest ze wedlug Włodara to Bright Ede gra w Chelsea a Jakubas kupił szóstą wannę by pływać w kasie jaką otrzymał bijąc rekord ekstraklasy
W sumie to Antonio może mieć rację pisząc o chronologii wydarzeń 

https://youtu.be/MJ3GQKXSYHY?is=ESJqu1uINlVZW6Ru

Odpowiedz
Watford od momentu spadku z Premier League grało w Championship 4 sezony i przez ten czas zajęli 11, 14, 15 i 16 miejsce. Typowy średniak. Od lipca 2022 mieli bodaj 11 trenerów, zmiana średnio co kilkanaście meczów. No i co, Niels uwierzy, że właśnie jemu zaufają i dostanie czas żeby wprowadzić w Championship ofensywny styl gry i awansować wyżej? Aż tak większa kasa? Jakaś zmiana właścicielska/filozofii, która przekonałaby Nielsa?

Plus tak jak mówicie, na razie to wszystko ploty i możliwe, że sam Niels nie podjął jeszcze żadnej decyzji i się waha. W mojej ocenie przez to rozstawienie w eliminacjach Ligi Mistrzów Lech jest jawi się jako bardzo mocno ciekawa opcja. Zna to środowisko, przy podobnej kadrze to ciężko zakładać, żeby chociaż ta Liga Europy nie była plus na koniec miejsce w pierwszej piątce Ekstraklasy. Wówczas taki Niels myślę, że spokojnie oferty w stylu Watford to ogarnie. Plus pytanie, czy angaż do kadry Dani to bliżej z fazy grupowej Ligi Mistrzów czy też bijąc się o utrzymanie w Championship co jest raczej bardziej prawdopodobne niż nagle szarża na Premier League.

To jest Duńczyk, więc rozumiałbym jakby odszedł mimo mirażu Ligi Mistrzów do jakiegoś VfL Wolfsburg, Sampdorii, FC Paris czy nawet Trabzonsporu czy Slavii Praga. Ale kurde średniak Championship to trzeba być człowiekiem wielkiej wiary, bo prędzej cię wywalą po 20 meczach, bo będziesz się wiecznie kręcił po co najwyżej środku tabeli jeżdżąc przeziębiony po deszczowej Anglii słuchając pierdów pijanych Angoli.

Panie Niels, umówmy się tak. Zostajesz Pan na jeszcze jeden sezon. Robisz Ligę Mistrzów i hat-tricka mistrzowskiego i wtedy Pana puszczamy do reprezentacji Danii albo jako trenera Bayeru Leverkusen. Deal?

A co do newsów Włodara, to jeszcze rano słuchałem jak opowiadał, że Elitim zaraz podpisze kontrakt z Legią, a teraz widzę, że piszą na meczykach, że jednak odchodzi. xD

W ramach ciekawostki, zapytałem chata gpt o ten temat Big Grin Chat GPT napisał:

Na dziś wygląda to tak: bardziej prawdopodobne jest, że Niels Frederiksen zostanie w Lech Poznań na kolejny sezon, niż że odejdzie. Piłka nożna oczywiście uwielbia robić z logiki konfetti, ale media dość zgodnie sugerują przedłużenie współpracy.
Frederiksen ma kontrakt do 30 czerwca 2026 roku.
W ostatnich tygodniach pojawiło się kilka informacji, że rozmowy idą w dobrym kierunku:
  • portal KKSLech podał, że strony miały dojść do porozumienia i trener ma zostać na sezon 2026/27, 
  • podobne informacje podały też media sportowe, m.in. TVP Sport i Sport.pl. 
  • sam Frederiksen jeszcze niedawno mówił ostrożnie: „mogę zostać, ale mogę odejść”, podkreślając jednak, że rozmowy są konstruktywne. 
Patrząc czysto sportowo, Lech ma mocne argumenty:
  • mistrzostwo Polski w pierwszym sezonie,
  • bardzo stabilną grę,
  • sensowne zarządzanie szatnią,
  • brak typowego „pożaru w klubie”, który w Ekstraklasie zwykle trwa mniej więcej tyle, co świeżo umyta szyba w autobusie zimą.
Z drugiej strony są dwa potencjalne zagrożenia:
  1. zainteresowanie klubów zagranicznych,
  2. ambicje samego Frederiksena.
Dzisiaj pojawiły się nawet doniesienia, że Watford F.C. interesuje się Duńczykiem.  To może namieszać, choć angielski futbol bywa też piękną pułapką. Zwłaszcza Watford, gdzie trenerzy zmieniają się częściej niż ludzie hasła do Netflixa.
Mój wniosek na podstawie obecnych informacji:
  • około 70-80% szans na pozostanie w Lechu,
  • ale dopóki klub oficjalnie nie ogłosi nowej umowy, temat pozostaje otwarty.

Odpowiedz
A wiadomo coś kto będzie prawą ręką Duńczyka jeśli ten zostanie?
Tyle się o jego ewentualnym odejściu pisze a nie ma tematu następcy Sindre.
Lub być może coś przeoczyłem.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 17 gości