Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Ale no jak odjedzie dwóch stoperów, Kozubal, Mrozek to już potrzebujemy tylko 4 aby ich zastąpić a gdzie wzmocnienia?

Odpowiedz
Na ten moment najprawdopodobniej odejdą Mrozek i Kozubal. Niepewna jest przyszłość Milica. Może być tak, że jak przedłużą Antonio to w obronie nic się nie zmieni. Tak samo może być w formacjach ofensywnych. Odejdzie pewnie Antek ale w przestrzeni medialnej pojawiały się pogłoski, że poszło do Pragi zapytane o Oume. Jak się nic nie wypierdoli to wykupią Palme i też uznają, że obsada kompletna. Z przodu jest Ishak, Agnero i Jakóbczyk... Piszę to w kontekście ostatniej wypowiedzi Rutkowskiego, że nie będzie szaleństw z zakupami.
Emocje powoli opadają, trzeba też z oczekiwaniami zejść na ziemie. W ostatnim czasie dużo tutaj było życzeniowego myślenia, snucia wielkich planów transferowych. Rutkowski zrobił wiele w ostatnich latach ale czy będzie skłonny wydać grube miliony? Szczerze mówiąc nie wiem. No chyba, że powpadają oferty nie do odrzucenia za naszą młodzież, nie wykupią Palmy, nie dogadają sie z Milicem to siłą rzeczy czeka nas przebudowa, aczkolwiek myślę, że oni tam w gabinetach wiedzą lepiej i widzą w jakim kierunku zmierzają pewne negocjacje, jakie jest poważne zainteresowanie poszczególnymi zawodnikami Lecha i na tej podstawie wiedzą mniej więcej jak się to wszystko może ukształtować.

Odpowiedz
(25-05-2026, 08:29)rojber napisał(a): Na ten moment najprawdopodobniej odejdą Mrozek i Kozubal. Niepewna jest przyszłość Milica. Może być tak, że jak przedłużą Antonio to w obronie nic się nie zmieni. Tak samo może być w formacjach ofensywnych. Odejdzie pewnie Antek ale w przestrzeni medialnej pojawiały się pogłoski, że poszło do Pragi zapytane o Oume. Jak się nic nie wypierdoli to wykupią Palme i też uznają, że obsada kompletna. Z przodu jest Ishak, Agnero i Jakóbczyk... Piszę to w kontekście ostatniej wypowiedzi Rutkowskiego, że nie będzie szaleństw z zakupami.
Emocje powoli opadają, trzeba też z oczekiwaniami zejść na ziemie. W ostatnim czasie dużo tutaj było życzeniowego myślenia, snucia wielkich planów transferowych. Rutkowski zrobił wiele w ostatnich latach ale czy będzie skłonny wydać grube miliony? Szczerze mówiąc nie wiem. No chyba, że powpadają oferty nie do odrzucenia za naszą młodzież, nie wykupią Palmy, nie dogadają sie z Milicem to siłą rzeczy czeka nas przebudowa, aczkolwiek myślę, że oni tam w gabinetach wiedzą lepiej i widzą w jakim kierunku zmierzają pewne negocjacje, jakie jest poważne zainteresowanie poszczególnymi zawodnikami Lecha i na tej podstawie wiedzą mniej więcej jak się to wszystko może ukształtować.

W ostatnim oknie sporo jednak wydali, a nie było aż takiej jak teraz perspektywy zarobku z piłkarzy plus awansu do wyższych pucharów.

Odpowiedz
Nie będzie szaleństw w temacie ilość. Stawiamy na jakość.

Odpowiedz
Wiesz, perspektywy awansu do wyższych pucharów już mieliśmy i każdy wie jak się to skończyło. Generalnie napisałem to w kontekście ostatniej wypowiedzi Rutkowskiego. Trochę się zacząłem obawiać, że faktycznie nie będą szastać sianem i będą chcieli spróbować jak najmniejszym kosztem spróbować awansować do LM albo LE. Obym się mylił.

E:

Ok, Róża nie co wyjaśniłWink

Odpowiedz
Cieszy, jeśli Kozubal nie chce odejść, a powalczyć z Lechem o Ligę Mistrzów. Byłaby to miła odmiana w kontekście przebierania nogami przez innych wychowanków. Ciekawe jak na ten fakt zareagują gabinety - będą chciały za wszelką cenę wypchnąć, bo trzeba zarobić, mimo braku takiej woli ze strony samego Antka, czy jednak pozwolą chłopakowi spełniać marzenia. Jeśli młody faktycznie chce grać dalej w Lechu, zyskał mój tym większy szacunek. Jaka pozytywna różnica w odróżnieniu choćby od takiego Jóźwiaka, który tak pokierował swoją karierą, że teraz jest w zasadzie wypalonym grajkiem bez perspektyw.

Odpowiedz
Chyba już nie jesteśmy na etapie, że musimy sprzedać młodego za wszelką cenę bo nie starczy na chlebek z masełkiem.

Odpowiedz
My sprzedajemy Młodych bo taka jest filozofia Klubi i ścieżka rozwoju dla nich samych. To bardzo dobrze działa i poza Judaszem to nikt nie uciekał i wszystko działa się według nakreśliłeś ścieżki.
Co do wypowiedzi Rutkowskiego to biorę poprawkę na pragmatyzm biznesowy czy też marketing. On mówi do potencjalnych kontrahentów (agentów, wlascicieli Klubów) - mamy silną Drużynę, mamy siano ale umiemy je liczyć i nie wypatroszycie mnie jak Dobrzyckiego.

Odpowiedz
Z wypowiedzi piłkarzy wynika, że tylko Mrozek przebiera nogami. Mońka nie ma na razie ofert.

Z tego co słychać to chłopaki nie palą się do transferów do drużyn które nie grają podobnie do Lecha, tj ofensywnie i z posiadaniem piłki. Nie chcą grać w drużynach co walczą o utrzymanie i mają 30% posiadania piłki w meczu

Poza ewentualnymi transferami OUT-IN (czyli odejście bramkarza sprowadzenie bramkarza) ja bym nie spodziewał się transferów "uzupełniających" (może jeden taki transfer max)

Odpowiedz
Trzeba wziąć poprawkę na Mistrzostwa, bo po nich też mogą się pojawić ciekawe oferty. Dodatkowo losowania eliminacji zaczynają się już w połowie czerwca. My nie zaczniemy jeszcze grać a już jakaś ścieżka gier będzie nakreślona i to też może mieć wpływ na negocjacje.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: forem1922, 23 gości