Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Za nami kolejny udany sezon, kolejne mistrzostwo, można więc podsumować transfery, które przyczyniły się do tak udanego sezonu. Poniżej moje podsumowanie wraz z ocenami w skali szkolnej. Co ważne, oceniam zawodników mając na względzie jakie były wobec nich oczekiwania przed transferem.
P. Andreev - transfer zimowy. Po. Tym oknie sporo forumowiczów narzekało, że czemu bramkarz jak jest grający wszystko Mrozek, potrzeba na gwałt defensywnego pomocnika, bo Ouma nie do odbudowania. Co się okazało? Że to Niels i Tomek Rząsa mieli rację. Na szczęście wyszło na ich. Big Grin Mrozek nie mógł zagrać wszystkiego a Pan Trener odbudował Oume tak że ten zgruzował m.in. Legię. Smile Ale wracaj do Plamena. Zagrał jeden mecz, dowiózł ten jeden mecz i pomógł wywalczyć mistrzostwo. Ten jeden mecz sprawia, że to był potrzebny transfer. Ocena: 4.
J. Moutinho - dobrze, że wybrano jego a nie starego i droższego Rece bez kolan. Kolejny plusik dla wlodarzy. Transfer ciężki do oceny, jak grał to co najwyżej średnio, najlepszy mecz podsumował samobójem. Niemniej wywarł na tyle presję na Gurgula, że ten wszedł na wyższy poziom. Mimo wszystko przydatny zawodnik, nie narzekający na bycie rezerwowym, raczej z tych tanich. Ale na pewno nie jest to gracz na poziom nawet Ligi Europy. Ocena: 3.
M. Skrzypczak - transfer z rodzaju tych "pewnych". Co tu mogło się nie udać? To chyba też "nauczka" dla tych forumowiczów, którzy często dziwią się że ściągnięto tego grajka a nie tego, bo tamten to pewniak. W piłce nie ma pewniaków co pokazuje przykład Mateusza. Dla mnie niestety ale patrząc przez pryzmat oczekiwań przed ściągnięciem to najgorszy transfer. Nie wierzę osobiście w jego odbudowanie, ale mega chce się pomylić. Najlepiej wyglądał w parze z Monka, ale takie naprawdę dobre mecze to można policzyc palcami jednej dłoni. Ocena: 2.
L. Palma - nie trzeba dużo pisać. Gwiazda, magik, lider, dobry duch zespołu. Widać jednak, że ziemianin, bo początek i koniec sezonu doskonały, środek zgasł i nawet stracił miejsce w składzie. Oby został. Ocena: 5.
L. Bengtsson - Palma to gracz o całościowo większych możliwościach, ale Leo to piłkarz ze wszystkich transferow najrówniejszy. Perfekcyjny transfer Tomka Rzasy. Wydając niewielkie pieniądze ściągnęli bardzo dobrego piłkarza, jakby to powiedział były selekcjoner, zarówno w ofensywie jak i defensywie. Najlepszą rekomendacją jest to, że w trakcie sezonu, w rywalizacji sportowej, posadził na ławce Luisa Palmę. Ocena: 5.
P. Rodriguez - piłka nożna pięknie weryfikuje stawiane często defiitywne tezy. Ilez to Pablo mógł się naczytać jak go zsyłano na forum do rezerw. Big Grin Bardzo duże możliwości, świetnie nadaje tempa akcjom, może biegac praktycznie 90 minut i grać co trzy dni, mega waleczny również w defensywie. Gracz jakich Lech potrzebuje, żeby móc grać na wyższym poziomie. Gdy polepszy finalizację to będzie gracz, którego wyciągnie od nas ktoś lepszy. Ocena: 4+.
T. Ismaheel - transfer awaryjny, dla mnie zupełnie nieoczywisty. Wyciągnięcie ze słabszej drużyny gracza, który tam raczej zawodzi, bo zauważyło się jego potencjał. Miał Tofik swoje momenty, szczególnie w europejskich pucharach. Ale ostatecznie zawiódł jak dla mnie. Myślę, że najbardziej on sam może żałować, że tak to się (raczej) skończyło. Bo styl grania Lecha to coś idealnego, żeby wyeksponować jego atuty. A jednak nie do końca to się udało, a jak teraz nie odpalił to już chyba tego nie zrobi. Ocena: 3.
T. Ouma - tutaj powinno widnieć "K. Linetty", ale każdy jest kowalem własnego losu. W mojej ocenie Ouma wbrew wielu komentarzom to transfer dosyć trudny do oceny i jego definitywnego skrytykowania. Okej, te jego słynne obcinki, niedokładne podania, błędy, przelatujące piłki pod nogą są niesamowicie memiczne. Ale było kilka meczów, gdzie potrafił spiąć swoją czarną dupę i zagrać bardzo dobrze jak chociażby w meczu z Legią. Dodatkowo ma to czego nie ma np. Murawski. Fizyczność i pass do przodu. Głowa zazwyczaj nie dojeżdża, ale jak dojedzie to jest to poziom lig top 5. Czy kiedykolwiek ustabilizuje formę? Ciężko zawyrokować. No i co cenne, odjebał, ale przepracował w czyścu i wrócił bez grymaszenia. Ocena: 3.
R. Gumny - szkoda było Rasmusa jak nie wiem co, ale może musiało tak być. Robert w dłuższym terminie myślę, że da umiejętności na poziomie Duńczyka, a oprócz tego charakter lechijny, będzie trzymał szatnie, da dobrą atmosferę i poczucie obowiązku zapierdalania. Świetny powrót (Karol, zobacz co straciłeś), oby więcej takich. Robert, czekamy na więcej! Ocena: 4.
Y. Agnero - delicje na koniec! Na początek kluczowe dla oceny. Rutkowski i Rząsa mówili wyraźnie, że to gracz nie na "już". No i widać, że to gracz nie na "już". Z piłką przy nodze słaby, egzekutor słaby. Za to: Fizyczność? Świetna. Gra głową? Tak z poziom wyżej niż Ishak. Czy się ogarnie? Cholera wie. Na pewno dostanie dużo szans. Wg mnie jak się na niego postawi to będzie z niego pożytek. W tym sezonie dużo nie zrobił, ale kilka goli wbił, w tym ten kluczowy z Rakowem. Zrobił też kilka razy swoje jak swoim pressingiem wybijał rywali z rytmu. Oby była to historia jak z Rodriguezem. Ocena: 3.

Odpowiedz
Lechowy charakter jak dla mnie Smile

Odpowiedz
Taka rozkmina skoro Linetty jest za stary to w takim razie kto według klubu z wychowanków będzie miał szanse powrotu? Bo wychodzi w sumie, że prawie nikt.

Odpowiedz
Moim zdaniem Lech wskoczył półkę wyżej i polityka powrotu na emeryturę przestaje mieć rację bytu.
Kiedyś to było kiedyś.
Lech nie powinien być zakładnikiem chęci powrotów wychowanków.
Jeśli chcą tu grać to nie robić łaskę Lechowi tylko przychodzić tu jak Gumny w najlepszym prawie wieku by jeszcze pograć.

Ja bym brał Linettego ale tylko pod warunkiem, że trener i klub na pewno go potrzebuje bo to Lech teraz rozdaje karty a nie piłkarze wracający odcinać kupony.

Odpowiedz
Temat Palmy powinien być dopięty w tym tygodniuSmile

Odpowiedz
Tylko czysto teoretycznie w takim razie nikt nie ma szans na powrót bo trzeba by było takiego Bednarka, Kamińskiego ściągnąć w wieku 26-28 lat a to są miliony do wydania. Oczywiście Linetty jest trochę innym przykładem ale powstaje pytanie o to słynne ,,na koniec zawsze możesz wrócić"

Odpowiedz
Nie, że nie ma szans ale w przypadku gdy w kadrze jest kilku starszych zawodników to powrót 31-32 latka nie wchodzi w grę. Gdybyśmy nie przedłużyli Murawskiego to pewnie Linetty by przyszedł na co z resztą zwrócił uwagę Rutek. Poza tym taka polityka ma pokazać, że Lech nie jest już klubem, który przyjmie każdego z pocałowaniem ręki. Z resztą ładnie ujął to koziołek. Poza tym czy aby na pewno chcemy by wracali tu "emeryci" u których coś nie pykło i z braku laku wybierają Lecha? Bo na moje tak właśnie jest z Linettym. Chciał go Lech to wybrał gówniany klub w Turcji za parę srebrników więcej. Teraz gdy tam na niego położyli lache to nagle chce do Kolejorza. Sorry, ale ja tego nie kupuje, mimo tego, ze to wychowanek, któremu bardzo mocno kibicowałem gdy odchodził z Lecha. Także na moje bardzo dobrze się stało, poszło to w świat i niech tam każdy z wychowanków weźmie sobie poprawkę na ewentualny powrót na emeryturkę do Poznania.

Odpowiedz
Z jednej strony racja, i zgadzam się z tym całkowicie, że żadne emeryty typu Puchacz nie mają po co wracać jest jednak to jedno ale opowieści Rutka i ekipy przy odejściach wychowanków, że zawsze mogą wrócić do swojego klubu. To się trochę nie spina. Karol to specyficzny przykład ale rozumiem, że taki Bednarek w wieku 32-33 lat po spoko karierze będzie miał drzwi zamknięte i powie mu się chłopie jak byłeś w piku w Porto czy gdzieś tam to trzeba było wracać a nie teraz. Ok to niech Lech wyłoży te 20 milionów i heja od jutra mamy swojego obrońcę znowu. Bo mam wrażenie, że zaczęła się megalomania i wybrzydzanie a to prosta droga do klęski.

Odpowiedz
Inaczej: jak by Karol rok temu nie olał Kolejorza to zapewne dziś Muraś szukałby klubu razem z Miliciem.

Odpowiedz
Dokładnie tak.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Antonio, galis, 30 gości