No nie dziwie sie Celtikowi. Skoro mają oferty to my jesteśmy na musiku. Niby mowi sie ze piłkarz jest warty tyle ile ktoś za niego zapłaci ale mimo wszystko pytanie czy Palma rzeczywiście jest wart tych pieniędzy
|
Ocena wątku:
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa |
01-06-2026, 14:50
No jak faktycznie Celtic nie chce zejść, to myślę, że tych 4,5 mln euro nie wyłożą, a tym samym spełni się kolejne proroctwo strzelistego jupitera.
01-06-2026, 15:02
Też się tego obawiam. Biorąc pod uwagę potrzeby na kilku pozycjach mogą stwierdzić że wydawanie takiej kasy na Palmę to za dużo. No zobaczymy.
01-06-2026, 15:06
też mam ostatnio jakieś złe przeczucia co do tego transferu. ale też daję 5% że to wszystko to gra na przeciągnięcie liny.
mam nadzieje że nie czeka w kolejce RZECZYWISTY "list intencyjny" za 5 czy 6 od kogoś. bo wtedy Celtic ma pewniaka i tylko modli się żebyśmy nie wykupili go za tę kwotę.
wiem jedno - 4,5 nie damy. I to nawet zrozumiałe, chyba...
mam nadzieje że nie czeka w kolejce RZECZYWISTY "list intencyjny" za 5 czy 6 od kogoś. bo wtedy Celtic ma pewniaka i tylko modli się żebyśmy nie wykupili go za tę kwotę.
wiem jedno - 4,5 nie damy. I to nawet zrozumiałe, chyba...
01-06-2026, 15:08
A może czekają na losowanie eliminacji? W każdym razie niewykupienie Palmy będzie poważnym osłabieniem.
Czyli Celtic zrobił to co napisałem że jest logiczne że zrobi, jeśli ma inne, wyższe od 4.5mln eur oferty.
No ciekawe czy to prawda, czy to tylko kontrolowany wyciek żeby zmiękczyć Lecha i wyciągnąć pełną sumę.
(Tzn czy Celtic rzeczywiście ma takie wyższe oferty, z klubów do których zawodnik zgodziłby się przejść w tym okienku).
Sultan pisze o takowej z Widzewa, ale nie jestem pewien czy sam zawodnik byłby zainteresowany? W porównaniu do Lecha i szansy na grę w LM, a na pewno w którymś z pucharów, będący w permanentnej rewolucji Widzew i kiszenie się przez min. rok w samej tylko Ekstraklasie to byłby dla niego krok wstecz.
Z drugiej strony, (jeśli to prawda o "ofertach wyższych niż 4.5mln" (liczba mnoga)), to Celtic wypuszczając takie przecieki trochę strzela sobie w stopę, bo Lech może bezstresowo Palmę wykupić za te 4.5m i w porozumieniu z Luisem zaraz go sprzedać dalej do jednego z zainteresowanych, zatrzymując sobie różnicę w cenie.
Chyba że te przecieki pochodzą od agenta, któremu wszystko jedno kto kupi, byleby ruch w interesie był i prowizja wpłynęła na konto...
No ciekawe czy to prawda, czy to tylko kontrolowany wyciek żeby zmiękczyć Lecha i wyciągnąć pełną sumę.
(Tzn czy Celtic rzeczywiście ma takie wyższe oferty, z klubów do których zawodnik zgodziłby się przejść w tym okienku).
Sultan pisze o takowej z Widzewa, ale nie jestem pewien czy sam zawodnik byłby zainteresowany? W porównaniu do Lecha i szansy na grę w LM, a na pewno w którymś z pucharów, będący w permanentnej rewolucji Widzew i kiszenie się przez min. rok w samej tylko Ekstraklasie to byłby dla niego krok wstecz.
Z drugiej strony, (jeśli to prawda o "ofertach wyższych niż 4.5mln" (liczba mnoga)), to Celtic wypuszczając takie przecieki trochę strzela sobie w stopę, bo Lech może bezstresowo Palmę wykupić za te 4.5m i w porozumieniu z Luisem zaraz go sprzedać dalej do jednego z zainteresowanych, zatrzymując sobie różnicę w cenie.
Chyba że te przecieki pochodzą od agenta, któremu wszystko jedno kto kupi, byleby ruch w interesie był i prowizja wpłynęła na konto...
01-06-2026, 15:34
A to, że Widzew chce Palmę to ktoś pisał z dziennikarzy o tym?
01-06-2026, 15:40
zrobił też to co logiczne żeby zrobił gdyby nie miał tych ofert 
tak to jest, jak ktoś się napalił na Twój fajny wózek, ale ma połowę ceny którą chcesz otrzymać.
twarde negocjacje.
Ale powiem Wam szczerze - jakby nasz Palma miał trafić do Widzewa, to nie wiem, czy bym zdzierżył…to już chyba wolę żebyśmy wykupili jego za 4,5 i nic więcej.

tak to jest, jak ktoś się napalił na Twój fajny wózek, ale ma połowę ceny którą chcesz otrzymać.
twarde negocjacje.
Ale powiem Wam szczerze - jakby nasz Palma miał trafić do Widzewa, to nie wiem, czy bym zdzierżył…to już chyba wolę żebyśmy wykupili jego za 4,5 i nic więcej.
01-06-2026, 15:47
Jeżeli mają dobre rozeznanie sytuacji z Palmą to nie powinni się obawiać wtopy bo zawsze mogą go za pół roku opchnąć za więcej. No ale budżet z gumy nie jest więc handlują ile się da.
01-06-2026, 16:05
To nie Celtic na oferty tylko Palma. Jak ktoś daje za niego 6 mln Celtikowi to da je Lechowi gdy Luis zostanie wykupiony.
Browsing: galis, 20 gości