Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Wybieram opcję numer jeden. Zdecydowanie. Oczywiście wszystko zależy też od tego, kogo i ilu sprzedamy.

Odpowiedz
Najlogiczniejszy ruch wydaje się. Szczególnie że czuję że na Palmie nie stracimy i sprzedamy go  dalej za dobre pieniądze

Odpowiedz
Klimczak kilkukrotnie mówił ostatnio, że kwota wykupu Palmy to ogromne pieniądze. Liczę, że gabinety to dobrze przekalkulują i podejmą najlepszą dla nas decyzję. Serce podpowiada, że chciałbym widzieć Luisa w składzie na kolejny sezon. Cholernie twardy orzech do zgryzienia. Trzeba władzom zaufać, nic innego nie pozostało. Z drugiej strony, jeżeli chcemy się rozwijać i wskakiwać na wyższy level takich graczy potrzebujemy. Dla takich też ludzie przychodzą na stadion. Magików. Kluczowa też jest perspektywa transferów "out" jak pisze Strzelisty. Jeżeli wiedzą i zapowiada się znacząca liczba to przy "rzuceniu się" głównie na wykup Palmy nasza siła może spaść. Szerokość jakościowej ławki się skurczyć.

Odpowiedz
Pamiętajcie, że transfer to jedno a pensja Palmy to drugie, szczerze mówiąc nie uważam, że jest warty te 4.5 bańki €. Ciekawe czy jest opcja ponownego wypożyczenia w jakiekolwiek formie. Osobiście na miejscu Piothka targowałbym się dalej, sam Palma jak chce tu zostać też mógłby w tym pomoc. No ale właśnie pytanie czy on chce tu zostać czy ma coś podobnego w ofercie ale w lepszym klimacie.

Odpowiedz
Zachowajmy spokój i nie tasujmy się pod plotki. Pozostawienie Palmy to Lechowa racja stanu a negocjacje Klimczaka ze Szkotami? To musi być letnia  telenowela a nie szybki deal.

Odpowiedz
a ile jest warty? my za chwilę chcemy sprzedawać Mońke za min 10-12. Wiem, że potencjał itd., ale Palma to gracz ofensywny, dający liczby i wygrywający mecze. czy aż tak wiele ryzykujemy? będzie niesprzedawalny za 1-2 lata? Przecież tak naprawdę chodzi o to żeby się sam spłacił.
ciekawy test dla naszych gabinetów i tego na CO jest jesteśmy już gotowi, a na co nie Wink

Odpowiedz
Mamy już jakieś inne potwierdzone transfery out/dłuższe nieobecności niż Ismaheel i Ali? Kwestia przedłużenia Milica i Joela ciągle niewyjaśniona? Ouma zdaje się wraca do Czech, on nie miał kwoty wykupu nawet. Sporo zaczyna się tego robić a nie uwzględniłem nawet spodziewanego (przynajmniej jednego) transferu out grupy PL: Mrozek, Mońka, Kozubal, Gurgul.

Co do oszacowania wartości danego zawodnika to zawsze dla mnie był kosmos. Nie raz zastanawiałem się dlaczego dany piłkarz kosztuje np. 60 mln € a inny np 55 mln €. W naszych realiach 4,5 mln € za Palmę wydaje się dużo, ale gdy porównam kwotę transferu Agnero to Luis jest warty tych pieniędzy.

Odpowiedz
No i mamy pierwsze sprawdzam. Czy traktujemy LM poważnie czy robimy sobie jaja jak co roku?
Palma fajnie fajnie pogadaliśmy popróbowaliśmy nie wyszło. Jutro klepnąć przelew na 4.5 i temat zamknąć. Zawodnik który pokazał,że jest drugim po Alim magikiem. Na takich do LM się awansuje a nie na Agnero paralityku. Zresztą na niego wydali podobno 2.3 miln EURO!! Na kolesia który na tą chwilę powinien pójść na wypożyczenie a tutaj jakąś rozkmina o Palmie.

No i wolę jeszcze dwóch takich kozaków do Palmy dokupić i trzech z potencjałem niż samych słabszych z potencjałem. Na piłkarzu pokroju Rodrigueza do LM nie awansujemy. On pewnego poziomu nie przeskoczy.

Odpowiedz
(01-06-2026, 18:32)SpokoLoko napisał(a): Nie zdziwiłbym się, gdyby w gabinetach rozgrywała się właśnie decyzja - wykupujemy Palmę, ale mamy wtedy dodatkowo na 1 max 2 transfery vs. odpuszczamy Palmę i ruszamy po 5 nowych. Myślę, że to mogą być tego typu rozkminki.

Zgadzam się z tą tezą. Chyba mają niezłą burzę mózgów w gabinecie. Skauci zapewne mają jakiegoś Palmę 2 w zanadrzu. Zapewne na szali jest Palma za 4,5mln albo nowy za 1,5mln plus może jeszcze dzięki temu np. lewy obrońca za 1,5mln i prawoskrzydłowy za 1,5mln.
Wybieram wykup Palmy a na resztę pozycji niech wypożyczają

Odpowiedz
Pytanie czy Palma chce w ogóle tu zostać. Jakiś czas temu trafiło do mnie zdjęcie z chaty Palmy na którym były popakowane kartony. Chciałem wtedy wierzyć, że zmienia po prostu lokum ale teraz przemyślenia mam już zupełnie inne.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Biniu, człowiek pająk, DJ89, Sultan, 2 niewidocznych użytkowników, 35 gości