Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Ja tylko mówię, że jak go sprawdzą i na napadzie będzie mu dobrze szło to też dałbym mu szansę.

Odpowiedz
Zakładając dużą ilość meczów i różnego rodzaju rotacje to zobaczymy kilkanaście zestawów formacji w obronie, pomocy i ataku. Tak jak w poprzednim sezonie.

Odpowiedz
(20-06-2026, 22:44)Sultan napisał(a):
(20-06-2026, 22:03)joseph napisał(a):
(20-06-2026, 21:31)Skorpion napisał(a): No właśnie brakuje jak dla mnie jeszcze jednego na prawe skrzydło.
Na lewe jest Palma i Bengtsson, na prawe Walemark i nowy z Iranu. Ja tu nie widzę braku. Na żadnym ze skrzydeł. A przecież wróci w końcu Ali plus Lisman (ten pewnie wypo).

Problem w tym, że nowy z Iranu ma wiodącą nogę prawą i sam woli grać na lewej stronie. Szczegół, ale dość istotny w naszym modelu gry. Natomiast jest pracusiem w defensywie, co przy Pereirze jest kluczowe. Mimo wszystko jestem delikatnie sceptyczny co do celowości tego, ponoć drogiego ruchu. Chyba że szykuje się jakieś niespodziewane odejście

Jedyne, co mi przychodzi do głowy jako uzasadnienie takiego ruchu jest to, że Nielsowi spodobało się mieć opcję szybkiego prawonożnego skrzydłowego po prawej stronie. Ismaheel był takim, tyle że u niego szwankowała gra w defensywie, a S12 podobno haruje w pressingu i odbiorze.

Nie przesadzajmy z tym przywiązaniem do pozycji też, Walemark gdy przyszedł do nas grał na lewej stronie na początku, Ali rozegrał ponad 50 meczów na lewej flance przed Lechem,  a S12 większość zeszłego sezonu spędził na tej pozycji właśnie.

(20-06-2026, 22:03)joseph napisał(a):
(20-06-2026, 21:31)Skorpion napisał(a): No właśnie brakuje jak dla mnie jeszcze jednego na prawe skrzydło.
Na lewe jest Palma i Bengtsson, na prawe Walemark i nowy z Iranu. Ja tu nie widzę braku. Na żadnym ze skrzydeł. A przecież wróci w końcu Ali plus Lisman (ten pewnie wypo).

Przypominam o Hakansie. Przy okazji - on przed Lechem więcej  grał na prawej stronie, dopiero u nas jego statystyki się zmieniły.

Mamy wieksze problemy niż to, że przez jedną rundę będziemy mieli zaledwie jednego lewonoznego skrzydłowego (a z Lismanem - sześciu bocznych pomocników do gry).

Odpowiedz
Skrzydła, skrzydłami ale jutro startują przygotowania a stoperzy nadal nie ogarnięci.

Odpowiedz
Do wyjazdu na obóz jest czas. Potem zaczniemy się niepokoić bo w tym momencie wszystko idzie gładko, 3/5.

Odpowiedz
(Wczoraj, 13:09)Skorpion napisał(a): Skrzydła, skrzydłami ale jutro startują przygotowania a stoperzy nadal nie ogarnięci.

Mam nadzieję, że ultimatum "do poniedziałku" dla Milicia oznacza, że w razie czego transfer jego następcy jest przygotowany.

Aarhus przyblokowało transfer najwatościowszego aktualnie ich zawodnika - Gifta Linksa - do Ligue 1. Transfer, o który ponoć poprosił sam zainteresowany... zdaniem Aarhus kwota odstepnego zbyt niska.

To może oznaczać a) jezeli Links "dotrwa" do meczu, to niekonieczine będzie na 100% zmotywowany, 2) jezeli faktycznie naciska na transfer, to rośnie szansa, że jednak nie dotrwa...

Odpowiedz
Pytanie czy jeśli dotrwa to jest typem Afonsowym czy nie

Odpowiedz
Trochę poczytałem i Lens nie odpuszcza mimo odrzucenia ich oferty. Generalnie mowimy o przejściu do vivemistrza Francji i uczestnika LM więc temat raczej pozamiatany - pytanie tylko czy dotrwa do meczu z nami a jeśli tak to gdzie będzie jego głowa
Aha, z ciekawostek to interesują się Drapińskim

Odpowiedz
(Wczoraj, 16:57)galis napisał(a): Aha, z ciekawostek to interesują się Drapińskim

Kto? Lens czy nasi?

Odpowiedz
Ci trzeci  Smile Aarhus

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: człowiek pająk, m94g, SpokoLoko, 16 gości