Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Przygotowania do sezonu
Tryb drzewa
Przypomnę, że są NASZYMI zawodnikami nadal. Jak dla mnie to słaba sytuacja.
Ponadto nie tylko piłkarz ma obowiązek wypełniać kontrakt.
Oczywiście zakładam, że tam jest jakiś haczyk bo nikt by się nie wystawiał na strzał.
Jakby Milić kogoś sfaulował doprowadzając do kontuzji nic bym nie mówił bo to się zdarza a zapewne kolegi z zespołu nie chciałby skosić celowo. Taka sytuacja mogłaby się wydarzyć podczas każdego innego treningu.

Dla mnie sytuacja z Gumnym podobna bo przecież NIE MÓWILI na początku, że potrenuje i się zobaczy. To wyszło w trakcie chyba, że taki mieli plan i mydlili oczy Smile

Odpowiedz
Myślę, że to działa w dwie strony i również nikt nie chce,poprzez uraz na treningu, pozbawić tych zawodników szans na kontrakt w innym klubie.

Odpowiedz
A to nie jest taka "zachęta" żeby zawodnik i menadżer nie wydziwiali tylko szukali na poważnie klubu? Kontrakt zobowiązuje do płacenia zgodnie z zapisem ale to pracodawca decyduje na czym polega wg niego świadczenie pracy.
Gumny był testowany żeby podjąć decyzję na ok. Zupełnie przeciwna sytuacja więc trudno porównywać

Odpowiedz
Ale pracodawca musi zapewnić trening i nie może to być zesłanie jak klub Kokosa a ja to tak odbieram.
Zapewne tutaj są jakieś regulacje bo nie sądzę by klub się wystawił. Być może dogadali nawet z piłkarzami, że tak będzie lepiej.
Natomiast jeśli nie mi się to nie podoba.

A Gumnego zanim wzięli na obóz to sobie trenował i chyba musiał mieć zgodę Augsburga bo był jeszcze ich zawodnikiem a Lech nie mówił nic głośno, że się zobaczy. Po prostu mu umożliwili jak wiele razy różnym wychowankom tym bardziej mnie ta sytuacja dziwi.

No dobra ale nie ma co w nieskończoność tematu drążyć.

Odpowiedz
Z tego o kiedyś opowiadano w meczykach to obecnie większość piłkarzy ma zapisy w kontraktach które eliminują właśnie praktyki klubu kokosa lub biegania bez celu w koło boiska. Oczywiście nie każdy klub się na takie coś zgadza to też pewnie zależy od tego o jakim zawodniku mówimy. Szmyczak i Fiabema przesunąć do rezerw i niech tak pokazują co potrafią. A Milic albo kontrakt albo do widzenia. Podobno dwu letnia umowa leży na stole.

Odpowiedz
Może być jeszcze tak, że nie mogą trenować z Lechem bo są formalnie na wypożyczeniu do 30.06 jak nasi wypożyczeni. Nie dotyczy Milicia.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Kefas9494, 4 gości