Liczba postów: 130
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Spójrzcie na to jeszcze z innej strony.
Już słychać gdzieniegdzie, że oglądaliśmy go jak grał w Szwecji, ale nie było nas stać na niego, a potem poszedł do Francji za 2.6 mln. Teraz po roku gry we L1 stać nas na to, żeby zapłacić 3 bańki (w które też nie do końca wierze, bo to jest jego wycena z TM, a rzadko się zdarza, żeby kwota zakupu pokrywała się z tamtejszą wyceną).
To jest ogromny skok w polityce transferowej.
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
3 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2 godzin(y) temu przez Podem.)
No i nie może być inaczej.
Dwa lata temu mieliśmy zapewnioną grę w eliminacjach Ligi Konferencji (po zajęciu piątego miejsca w lidze) i obietnice myślenia o budowie zdrowej przyszłości. Zwolniono Rumaka i zatrudniono Frederiksena - co dla wielu było po prostu niewiadomą a trybuny miały się dopiero przekonać o sensownym budowaniu przyszłości.
Dzisiaj mamy obronione Mistrzostwo Polski i rozstawienie we wszystkich etapach eliminacji Ligi Mistrzów. Jest czerwiec, a sprzedano 15 tys. karnetów - w ubiegłym sezonie średnia frekwencja przekroczyła 31 tys.. Przedłużamy współpracę z Frederiksenem i w końcu zatrzymujemy takie nazwiska jak Palma. Trybuny przyklaskują odważnym decyzjom włodarzy.
Jesteśmy jako Klub w zupełnie innym położeniu. Atmosfera i sprzedaż biletów to nie tylko radość i kasa, to także potencjał sponsorski (marketingowy). Do tego w domyśle potencjalna spora transza z UEFA za puchary. Mamy czym obracać no i czym przekonywać mocniejszych zawodników.
E1.: To odpowiedź na posta Pinkina.
E2.: Nie czepiajcie się że coś rozstrząsam czy hurra-optymizuję. Ja po prostu czekałem na takie czasy w Lechu przez blisko 20 lat! A za rok może być jeszcze lepiej!
Liczba postów: 915
Liczba wątków: 28
Reputacja:
31
Odnośnie Yegbo to na transfery.info pojawił artykuł z komentarzem jakiegoś Mateusza Janiaka:
„Ten Terry Yegbe – nowy lewonożny stoper Lecha Poznań – to niezła maszyna. 195 cm wzrostu, a motoryka jak u sprintera. Regularnie biega między 34 a 35 km/h, a rekordowo w karierze rozpędził się do 37 km/h. Idealny do wysokiej obrony, czyli grania Kolejorza” - ocenił Mateusz Janiak.
"Oczywiście, ta kandydatura ma minusy. Yegbe ma nawyk odpuszczania krycia, a rywale często stwarzali zagrożenie właśnie z jego strony. W dodatku 25-latek często nie radził sobie w momentach „pod presją” i tracił futbolówkę w niebezpiecznych sytuacjach."
Liczba postów: 15
Reputacja:
0
2 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2 godzin(y) temu przez dst95.)
Trochę na temat-trochę nie na temat z mojej strony.
Pojawiła się plotka, że główny partner Yegbe z obrony FC Metz idzie do AS Monaco, a to chyba przyzwoita ekipa i trochę kasy nawet mają, co roku czołówka ligi francuskiej. Mówi się o 7 (!) mln EUR.
Dlatego przestrzegałbym przed oceną jakości piłkarzy po tym, jak performowała cała drużyna i nawet ile bramek straciła - Yegbe też cieszył się sporym zainteresowaniem innych klubów europejskich, więc znaczy, że jakiś potencjał musi w nim być.
Wiadomo, że wszystko zweryfikuje boisko, ale na papierze ruch ciekawy i mocny, wyciągamy piłkarzy klasy europejskiej, bo do takich należą Palma, Yegbe, Lis, czy Sayyadmanesh. Piękne czasy dla kibiców LP.
Stawiam, że to nie koniec transferów i może pojawić się jeszcze od 1 do 3 nowych nazwisk, w zależności od ruchów wychodzących. Bardziej skłaniam się nawet ku trzem transferom - dwa gotówkowe: lewy obrońca, środkowy pomocnik i jakiś transfer premium na zasadzie Palmy (wypożyczenie z grubą klauzulą).
Liczba postów: 1,565
Liczba wątków: 14
Reputacja:
63
Ja ma główne obawy o zdrowie (tfu, tfu!) nowego Persa.
Liczba postów: 15
Reputacja:
0
Nie no, rzeczywiście, reprezentant Iranu, były zawodnik Fenerbahce (okej, wiele nie pograł, w sumie prawie nic, ale widzieli w nim potencjał i wyciągnęli go jako młodego chłopaka), Zorii Ługańsk (mecze w Lidze Europy i Lidze Konferencji) Hull City (4,5m EUR) i środka tabeli ligi belgijskiej - Westerlo, to na pewno nie jest piłkarz klasy europejskiej.
Nie wiem nawet, czy klasy wojewódzkiej.
Ty tak na serio?
Nigdzie nie napisałem, że to piłkarz z czołówki klasy europejskiej, ani nie zestawiłem go z Palmą (w tym sensie, że to ten sam poziom), ale po prostu napisałem, że ściągamy poważnych kopaczy z Europy, a nie grzebiemy w śmietniku / na marginesie europejskiej piłki.