Liczba postów: 1,811
Liczba wątków: 15
Reputacja:
70
24-06-2026, 23:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2026, 00:01 przez strzelisty jupiter.)
Na początku miałem jakieś nadzieje wobec niego, teraz w sumie nie wiem. Za mało grał dla Lecha. Nie dostał tylu szans co wspomniana dwójka, która zdecydowanie za długo grała w Kolejorzu.
Lisman trafił na takie czasy w Lechu, że sam pewnie czuje, że trudno będzie się przebić. Skrzydła obsadzone. Tak jak pisałem wcześniej: oby Sayyadmanesh nie spędził długich tygodni w Reha, a będzie można powiedzieć, że mamy po obu stronach względny spokój.
Liczba postów: 172
Liczba wątków: 0
Reputacja:
5
Fabryka Futbolu to są jednak kozaki na tym rynku. Jak te 2 bańki się potwierdzą to czapki z głów przed ekipą Magdziarza.
U Marchwińskiego mi się wydaje, że tam bardziej głowa nie dojechała niż umiejętności piłkarskie. Często widziałem go jakoś "nieobecnego" na boisku, bez takiego błysku i zadziorności. Mam nadzieję, że nad tym popracował ostanimi czasy.
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
A ja tam w Kornela wierzyłem. Pokazał to coś podczas meczów. 2 mln za nie grającego zawodnika to super sprawa. Nic tylko pogratulować.
Liczba postów: 83
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
25-06-2026, 03:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2026, 03:11 przez Dyktator.
Powód edycji: dopisek
)
Co ja tu za pierdolomamento czytam na temat Lismana, dst95, że słabo kiwał... Ty go w ogóle kiedyś oglądałeś w akcji? Chłop kiwał jak chciał i niestety aż za bardzo i zbyt naiwnie, kiedy już powinien z 3 razy wcześniej odegrać. Mi przypominał stylem gry i sposobem poruszania się Wålemarka. Moim zdaniem dało się jeszcze na tym etapie naprawić jego mankamenty. Jeśli faktycznie to są 2 miliony to ok, zrozumiem, może by się nie rozwinął, ale jednak trochę pretensji do Frederiksena mam, że swego czasu wolał grzać Fiabame a nie Lismana. Niech mu się wiedzie, choć uważam, że jeśli to on sam sobie wymyślił ten transfer to jest to głupi pomysł
edit: nie śledzę żadnych instagramów ani też nie wiem jak wyglądał chłop pod względem psychicznym, może faktycznie było widać, że tam coś nie styka jak kiedyś u Kozaka
Liczba postów: 996
Liczba wątków: 3
Reputacja:
33
Z tym Szymczakiem to ja zawsze postrzegałem, że w którymś momencie głowa nie dojechała. Jako 19/20 latek 11 goli i 2 asysty w pierwszej lidze w Katowicach i wtedy wydawało się, że wszystko pójdzie w dobrym kierunku. No ale w Ekstraklasie nie przeniósł tego co potrafił grać na zapleczu ekstraklasy. Niemniej ja obstawiam, że jak wróci i dostanie szansę jako jedynka w jakimś średniaku ligowym to dwucyfrówkę wykręci.
No a Lisman, to wyróżnia go właśnie fizyczność mimo młodego wieku. Jest szybki, silny, dobrze drybluje. I jak dają za niego tyle kasy to właśnie dlatego, że te jego parametry fizyczne są na miejscu. Co do zasady uważam, że takich wyróżniających się młodych graczy nie powinno się sprzedawać tylko powinni oni zostawać i dostawać szansę, ale jesteśmy też w specyficznym momencie, kiedy to najwyższym priorytetem powinien być wynik tu i teraz, żeby móc awansować do (minimum) LE, a najlepiej LM. Dlatego te 2 bańki przydadzą się do odciążenia budżetu i kupna kota na szóstkę. A Kornelowi należy życzyć powodzenia, chociaż łatwo na ziemi włoskiej mieć nie będzie.
Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 28
Reputacja:
47
Ja liczyłem, że pójdzie na wypożyczenie gdzie odpali i wróci do nas. Natomiast fakt jest taki, że skrzydła stały się u nas najlepiej obsadzonymi pozycjami na najbliższe 2-3 lata pewnie i uznano, że jakiegoś tam poziomu Kornel raczej nie przeskoczy i lepiej już teraz go opchnąć za 2 bańki. Zapewne bali się też ewentualnego flopa jak z Szymczakiem. Niech się tam chłopakowi wiedzie jak najlepiej.
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
Inna sprawa, że trochę zaburza to kolejkę odejść. Bo miała wyglądać tak. Kozubal, Gurgul, Mońka i dopiero pewnie Lisman a tak to wyprzedził on wszystkich. Życzę mu jak najlepiej ale żeby nie okazało się, że za dwa lata jakiś Piast z łaski go weźmie.
Liczba postów: 920
Liczba wątków: 1
Reputacja:
38
A tak na marginesie. Skąd ten hejt na Marchwińskiego?
Liczba postów: 1,811
Liczba wątków: 15
Reputacja:
70
Musiałbyś zacytować fragment, w którym stoją jak byk objawy nienawiści do Filipa. Łatwiej byłoby się odnieść.