Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Jak dla mnie Legię trzeba zrozumieć. Podobno Urbański dostawał bańkę EUR rocznie brutto, to są chore zarobki, za taką kwotę też bym go próbował odpalić bez mrugnięcia okiem.

Odpowiedz
O Urbańskim była mowa, że tam głowa nie pracuje. Jak nie ma oczekiwań wobec niego to spoko ale w Lechu takiej sytuacji nie będzie więc nie spierdala do Lubina.

Odpowiedz
ponoć idzie do Górnika

Odpowiedz
Czujecie ten klimat? Grasz jak cipa w piłkę za ponad 4 mln złotych rocznie? Na pewno tak...

Odpowiedz
Zimny właśnie powiedział, że skład jest domknięty, a ewentualne kolejne ruchy zależą od transferów z klubu.

Jak dla mnie nie jest to dobra informacja. Sayyadmanesh to w zasadzie transfer 1:1 za Alego/Ishmaeela, Yegbe 1:1 za Milicia, Lis 1:1 za Mrozka (? - nie chce mi się wierzyć, że będzie tu rywalizacja), Palma już był.

Wydaliśmy bardzo dużo kasy, ściągnęliśmy jakościowych piłkarzy, ale wszystko w zasadzie 1:1, nie ma jakiegoś istotnego zwiększenia głębi składu na poszczególnych pozycjach (a w zasadzie jest zmniejszenie głębi - byli Ali, Palma, Ishmaeel, Bengtsson, Walemark, Lisman a są Ali, Palma, Sayyadmanesh, Walemark, Bengtsson, tak więc bilans -1).

Uważam, że to za mało i że drużyna nie została istotnie wzmocniona w takim wypadku. Za istotne wzmocnienie postrzegałbym ściągnięcie jeszcze jednego ŚO (jeśli Milić odchodzi, bo w przypadku zawieszenia/kontuzji Mońki/Yegbe musimy wyjść Douglasem/Skrzypczakiem) i ŚPD, bo nie ma jakościowego zmiennika za Kozubala. Może Murawski, ale to dla mnie typowa "szósemka" + obawy o zdrowie, łapie też bardzo dużo kartek.

Ja jestem trochę rozczarowany tą wypowiedzią muszę przyznać i uważam, że dotychczas działali modelowo, ale jeśli to koniec to jest lipa moim zdaniem.

Odpowiedz
Pytanie z jakiego powodu liczysz Gholizadeha.

Odpowiedz
(26-06-2026, 13:16)strzelisty jupiter napisał(a): Pytanie z jakiego powodu liczysz Gholizadeha.

Z takiego, że powiedział, że chce być gotowy na styczeń. Nie ma go jesienią, ale wróci w pełni sił na rundę wiosenną.

Odpowiedz
A Hakans?

Odpowiedz
Podnieśliśmy jakość zdecydowanie - jednak ilościowo zawsze możemy uzupełniać młodymi. Najbardziej paląca dla mnie pozycja to jednak LO (Gurgul ogromne prawdopodobieństwo że odejdzie a Moutiho to chyba nawet do tarcia chrzanu się nie nadaje). Na pozostałych pozycjach nawet gdyby ktoś odszedł to jest jakieś tam jednak zastępstwo.

Co do samej wypowiedzi to biorę to 50/50. Osobiście uważam że jeszcze ktoś przyjdzie. Tylko czekają na okazję cenowe

Odpowiedz
(26-06-2026, 13:19)Kefas9494 napisał(a): A Hakans?

Punkt dla Ciebie, racja. Ale on również już był, więc bilans na skrzydłach nadal wynosi -1, a -2 jeśli odjąć Alego. Mimo wszystko uważam, że na skrzydłach jesteśmy zabezpieczeni, bo są dwa miejsca, a mamy Palmę, Leo, Hakansa, Walemarka, Sayyadmanesha, więc 5 grajków + Alego na wiosnę. Ogarniemy. 

Mnie martwi natomiast sytuacja na pozostałych pozycjach, nadal mam duże wątpliwości co do obrony.

(26-06-2026, 13:21)Zabal napisał(a): Podnieśliśmy jakość zdecydowanie - jednak ilościowo zawsze możemy uzupełniać młodymi. Najbardziej paląca dla mnie pozycja to jednak LO (Gurgul ogromne prawdopodobieństwo że odejdzie a Moutiho to chyba nawet do tarcia chrzanu się nie nadaje). Na pozostałych pozycjach nawet gdyby ktoś odszedł to jest jakieś tam jednak zastępstwo.

Co do samej wypowiedzi to biorę to 50/50. Osobiście uważam że jeszcze ktoś przyjdzie. Tylko czekają na okazję cenowe

Też uważam, że to jakiś element strategii negocjacyjnej na zasadzie "mamy domknięty skład, negocjujemy z wami, ale bez ciśnienia".

Nie wiem skąd takie absolutne przekonanie wszystkich co do odejścia Gurgula. Jak dla mnie bardziej prawdopodobne jest odejście Kozubala. Uważacie, że powodem jest duże ssanie na lewych obrońców na rynku?

Antek jest 2 lata starszy i ma za sobą dwa niezłe sezony, a Gurgul jeden.

Uważam, że Gurgul/Mońka na rok zostaną, a Antek out już teraz.

Wiele mówią też wypowiedzi - moim zdaniem Antek wprost komunikuje, że chce już odejść jak pojawi się coś ciekawego, a w przypadku Gurgula nie słyszałem chyba takich wypowiedzi.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 22 gości