Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP
Tryb drzewa
Mecz o Superpuchar Polski finalnie odbędzie się 16 lipca o godzinie 19:00 
Rywalem Górnik Zabrze. Gramy u siebie. 

Bilety właśnie trafiły do sprzedaży (karnetowicze finalnie nie mają tego meczu za free, jak sięwcześniej mówiło..)

Odpowiedz
Mam, z chęcią zobaczę co tam se popykaja nasze gałgany

Odpowiedz
Jako że mecz już za dwa dni może warto podyskutować o składzie, w jakim wyjdziemy/powinniśmy wyjść?

Moja propozycja to:

Lis
Pereira - Mońka - Yegbe - Gurgul
Kozubal - Rodriguez
Walemark - Palma - Bengtsson
Ishak

Szczerze mówiąc, ewentualnych rotacji spodziewam się jedynie w bramce (myślę, że nikt do końca nie wie kto obecnie jest pierwszym wyborem) i na prawej obronie - być może wyjdzie Gumny.

Ewentualnie Niels może chcieć spróbować zrobić sprawdzian generalny przez Dunami i zagrać nieco bardziej defensywnie - wtedy spodziewam się zdecydowanie Gumnego w miejsce Pereiry, wyrzucenia ze składu Bengtssona, przejścia Palmy na skrzydło, wejścia Rodrigueza na 10 i na pozycję 6/8 ktoś z dwójki Murawski/Jagiełło, ale nie jest to dla mnie scenariusz bazowy - nie sądzę, że będzie chciał pokazać 1:1 jakim składem zamierza wyjść i jak zamierzamy z nimi grać.

Spodziewam się zatem wariantu ofensywnego, naszego pierwszego garnituru i dobrego, otwartego meczu - sądzę, że padną łącznie 3/4 bramki.

Chętnie zobaczyłbym również debiut Sayyadmanesha w drugiej połowie.

Odpowiedz
W środku widzę Kozubala z Murawskim, z przodu Pablo. Na skrzydłach Palma i Walemark.

Odpowiedz
Wybór bramkarza to przekleństwo losowania... gdybyśmy trafili jakiś ogórów to oczywistym byłoby ogrywanie Lisa bo to on będzie docelowo "jedynką" Niestety, zaczynamy od razu z grubej rury i sam nie wiem kogo chciałbym widzieć w bramce. Tak czy inaczej w czwartek musi wyjść Bramkarz który zagra z Duńczykami

Odpowiedz
Czyli pewnie Lis patrząc na to, że broni jako pierwszy. Chyba, że Bartek już go wygryzł.

Odpowiedz
W czwartek spodziewam się trochę innego składu niż ten wyjściowy z Bohemians. Może być Gumny, Jagiełło, Delikat z czego ten ostatni z najmniejszymi szansami.

Odpowiedz
Lis powinien bronić, skoro Bartek przebierał nogami, bo prędzej czy później odejdzie jak pojawi się jakaś oferta. Trzeba stawiać na pewnego konia, który dopiero tu przyszedł i na pewno przez jakiś czas tu zostanie.
Dla Mrozka nauczka, by następnym razem tak nie mielić jęzorem, bo skoro jeszcze nigdzie nie poszedł, sensownych ofert nie ma. Idę o zakład, że gdyby takie się pojawiły, już by go tu nie było, bo klub biorąc Lisa na pewno chce wypchnąć naszego dotychczasowego, głodnego nowych wyzwań bramkarza. Zatem zarówno w meczu o Superpuchar, w dwumeczu z Duńczykami oraz z Cracovią między słupkami tylko nasz stary-nowy Lis pola karnego. Tylko że naszego. Oby. Zaś Bartek pomaga przy treningach głównego łapacza i czeka na propozycje z lepszych lig, które są oczywiście kwestią czasu.

Odpowiedz
W Superpucharze Lis wyjdzie na 100% i w przypadku poprawnego występu w Danii też. To jest bardziej doświadczony bramkarz który na pewno wie, co mamy grać.

Odpowiedz
Tym bardziej, że w sparingach pokazał się z bardzo dobrej strony, do tego bardzo zadowoleni są z jego pracy na treningach. Poza tym nie wierzę w to, że Mrozek tu zostanie, stąd naturalnie jedynką powinien zostać Lis.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości