Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
Ale rozkmina. Każdy gdzieś się urodził ale największy krok zrobił u Nas.
Liczba postów: 920
Liczba wątków: 1
Reputacja:
38
Ja tam w dupie mam gdzie się urodził i komu kibicuje. Z punktu widzenia ważna jest pewna historia jaką oni piszą. Mają dawać pozytywny przykład, może do kogoś trafi.
Liczba postów: 1,810
Liczba wątków: 15
Reputacja:
70
28-06-2026, 23:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2026, 23:18 przez strzelisty jupiter.)
Z drugiej strony jaki pozytywny przykład. Pytanie czy nasi wychowankowie robią wielkie kariery na zachodzie. Moim zdaniem teraz jest taki czas, że lepiej by Kozubal czy Gurgul zostali w Kolejorzu i trafili ze swoim klubem do Ligi Mistrzów.
Lepszy jest jakiś przykładowy Augsburg zamiast pozostania w Lechu? Wątpię.
Liczba postów: 347
Liczba wątków: 2
Reputacja:
18
Dobrze kojarzę, że ktoś coś mówił o asystencie możliwym we wtorek? Trochę pomijany wątek, a dla mnie to takie samo must have jak klasowa szóstka.
Liczba postów: 996
Liczba wątków: 3
Reputacja:
33
Ciekawy jestem bardzo jak się rozwinie to okno, myślę że z czasem czekają nas zarówno odejścia jak i fajne transfery. Byleby tylko przejść tych Duńczyków. Z tego co mówil Niels nowy asystent ma być we wtorek.
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
Jak będziemy cenili swoich wychowanków to taki Augsburg ich nie kupi. Jak będziemy oddawali Mońke czy Kozubala za frytki to trudno potem jakiś cudów oczekiwać. Jak taki Augsburg usłyszy, że za Mońkę będzie 15 milionów to wtedy raczej odpuści i zostaną w grze poważne kluby.
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Sprzedaż Mońki w tym oknie będzie katastrofalnym błędem. Po pierwsze - ucierpi jakość sportowa drużyny i to oczywiste.
Po drugie - (i powiązane z pierwszym) chłopak ma przed sobą debiut w poważnym europejskim pucharze LE/LM i w reprezentacji. Czuję, że on jest w stanie jeszcze znacząco się w Lechu rozwinąć. Jeśli zadebiutuje w kadrze w meczu o stawkę i pokaże się w LE, nie mówiąc o LM, za rok jesteśmy w stanie go sprzedać do Ligi TOP5 za 20-30 mln EUR, co byłoby nieprawdopodobnym wydarzeniem w skali całej Ekstraklasy. Musiałoby się złożyć na to szereg czynników, ale nie uważam, że jest to niemożliwe
Liczba postów: 397
Liczba wątków: 0
Reputacja:
15
Pamiętajcie ile on ma lat. Jest niemal pewne że złapie kryzys lub gorszą formę.
Nasze transfery out nie bardzo radzą sobie w innych ligach. Dlatego dużo spokoju w podejmowaniu decyzji. Wg mnie jest wielce prawdopodobne że Lisman przepadnie.
Liczba postów: 920
Liczba wątków: 1
Reputacja:
38
W Serie A może przepadnie ale w Serie B albo na jakimś egzotycznym wypożyczeniu może pograć.