Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026
Tryb drzewa
Inna akcja dzisiaj w meczu WKS Norwegia. Nie wiem czy widzieliście, raz Norweg staral się zablokować/wybić piłkę murzynowi i tracił go w stopy bo nie trafił w piłkę i murzyn padł. Sędzia nie zareagował, VAR nie interweniował, ale dam sobie rękę uciąć, że w Polsce to jest karny 100%.

Odpowiedz
Mimo wszystko wyblok na bramkarzu to większy kaliber, nie dziwię się, że podyktowali faul za tamto zagranie.

Odpowiedz
Widzieliście. Powinien być karny.

Czemu na bramkarzu to większy kaliber?

Odpowiedz
(30-06-2026, 22:00)pacal napisał(a): Albo zaczynamy każde zwarcie nie w bezpośredniej walce o piłkę gwizdać po aptekarsku (dla mnie bzdura), albo zostajemy przy obecnym podejściu. A nie wedle widzimisię.

No ale przecież obecne podejście to "widzimisię". Jedni odgwiżdżą faul drudzy nie.
Niemiec robił wyblok przy okazji chwytając bramkarza rękami i w ocenie VAR z tym przesadził.
Główny z boiska nawet nie widział tej sytuacji

Odpowiedz
(30-06-2026, 22:57)Mosina napisał(a): Widzieliście. Powinien być karny.

Czemu na bramkarzu to większy kaliber?

Dla mnie to kwestia intuicyjna.

W polu karnym jak dzieją się taki wybloki najczęściej jest to jakaś walka, przepychanie, zastawianie, które nie wpływa aż tak bezpośrednio na strzelenie bramki jak takie zagranie przeciw bramkarzowi. Do tego najczęściej jest w innej części pola karnego i jeszcze coś się musi więcej wydarzyć by ta bramka padła. Tutaj bezpośrednio się przeszkadza bramkarzowi co skutkuje prawie pewną bramką. 
To jest przekroczenie granicy dla mnie.

Odpowiedz
muszę powiedzieć, że tak dobrze wyglądającej drużyny jak obecna Francja dawno w turnieju finałowym nie widziałem. Zastanawiam się czy ktoś może ich zatrzymać w drodze do finału. I może wygrania całości. Liczę na zmysł Scaloniego w tym względzie, ale mam też duże obawy

Odpowiedz
Obstawiam, że zatrzymają się już teraz na Paragwaju.

Odpowiedz
(01-07-2026, 11:43)strzelisty jupiter napisał(a): Obstawiam, że zatrzymają się już teraz na Paragwaju.

Czy Ty przypadkiem nie byłeś ostatni w typerce? ;D

Odpowiedz
strzelisty - nie podpowiadaj nam jak nie typować! Smile

Odpowiedz
Zgadzam się do do Francji, że fajnie się to ogląda.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości