Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Aarhus GF - Lech Poznań, 21.07.2026 19:00 el. LM
Tryb drzewa
Zmieniając nieco temat to Aarhus zremisowali w meczu towarzyskim z Viborgiem 1-1. Bramke dla Aarhus strzelił Jorgensen. Z tego co wyczytałem przy użycia translatora na ichniejszym forum to grało dużo młodzieży z czego najwięcej pochwał zebrali ŚO Camara (19latek z Mali) grający wcześniej w U19 i ŚP Hamza (czy jakoś tak, 19latek z Ugandy bodaj). O tym drugim piszą, że może na dłużej zadomowić się w pierwszej drużynie. Poza tym piszą, że ogólnie gra zespołu wyglądała dobrze, ofensywa kreowała sytuacje, mieli chyba karnego ale bramkarz Viborga obronił.
Kolejny sparing grają w niedzielę 5.07 z Motherwell

Odpowiedz
(01-07-2026, 08:13)koziołek napisał(a): Przy założeniu, że Lech dostaje nieograniczoną ilość biletów?
Bo jeśli jest ich ograniczona ilość to rób coś dla Lecha a nie tylko oczekuj by ktoś coś Ci dał.
To właśnie bardzo dobrze, że bilety są weryfikowane.

Nawet FC dostały mniej biletów niż było zaplanowanych więc gdy jest ograniczona pula (chyba dostaliśmy tylko 400) to trudno liczyć by wszyscy otrzymali. Jakaś hierarchia musi być.

Odpowiedz
(01-07-2026, 09:59)Zabal napisał(a):
(01-07-2026, 08:13)koziołek napisał(a): Przy założeniu, że Lech dostaje nieograniczoną ilość biletów?
Bo jeśli jest ich ograniczona ilość to rób coś dla Lecha a nie tylko oczekuj by ktoś coś Ci dał.
To właśnie bardzo dobrze, że bilety są weryfikowane.

Nawet FC dostały mniej biletów niż było zaplanowanych więc gdy jest ograniczona pula (chyba dostaliśmy tylko 400) to trudno liczyć by wszyscy otrzymali. Jakaś hierarchia musi być.

I to jest konkret info, dzięki @Zabal
Ehhh, myślałem, że już skończyliśmy z przeświadczeniami, że przynależność do Sekcji/FC jest odzwierciedleniem zaangażowania w życie Klubu Wink

Wracając do meczu, po obejrzeniu skrótu meczu z Viborgiem, jestem pełen optymizmu !

Odpowiedz
jestem bardzo ciekawy czy w tym sezonie zrobimy coś "inaczej" w tych meczach pucharowych. marzy mi się większy pragmatyzm, wzorem jest mecz z Szachtarem w Krakowie. Nasz najlepszy w całym sezonie w Europie. tylko potrzebujemy poprawić mecze u siebie, może pomoże fakt że gramy tym razem rewanż(e)? w Poznaniu.
Ale przeczuwam mega wyrównany dwumecz, na żyletki, może z dogrywką

Odpowiedz
Ja mam przekonanie graniczące z pewnością, że wygramy w Danii (0:2?) i bez przeszkód awansujemy. Pablo Rodríguez mnie w tym umacnia.

Odpowiedz
Po pierwszym szoku związanym z pechowym losowaniem okrzepłem i zaczynam być spokojny. Łatwo nie będzie ale wszystkie atuty są po naszej stronie. Mamy rewanż u siebie a oni budują Drużynę trochę jak my w przeszłości. Po sporej rozbiórce żadnych transferów, łatanie pozycji tym co mają i czekanie na okazje. Niby w piątek mają ogłosić Jonssona - DP 33 lata z AEK wyceniany na 800 tysi. Poza tym Lens naciska na transfer tego Gifta Linksa.

Odpowiedz
kluczowe będzie zarządzenie przygotowaniami, mam nadzieję że sztab wie jak to zrobić, żeby połączyć fizyczność i świeżość. w perspektywie dużej ilości meczów o ogromnej wadze w 1,5 miesiąca.
myślę że musi zaprocentować kontynuacja, zarówno trenerska jak i zawodnicza. nie możemy tak źle wyglądać jak w zeszłym roku. to jedyne co mnie martwi, demony....

Odpowiedz
W zeszłym roku była inna sytuacja: odejścia, kontuzje, wymuszenia i nie do końca uzupełniony skład. Teraz mamy komfort więc zobaczymy...

Odpowiedz
(01-07-2026, 22:33)Mosina napisał(a): jestem bardzo ciekawy czy w tym sezonie zrobimy coś "inaczej" w tych meczach pucharowych. marzy mi się większy pragmatyzm, wzorem jest mecz z Szachtarem w Krakowie. Nasz najlepszy w całym sezonie w Europie. tylko potrzebujemy poprawić mecze u siebie, może pomoże fakt że gramy tym razem rewanż(e)? w Poznaniu.
Ale przeczuwam mega wyrównany dwumecz, na żyletki, może z dogrywką

Ja jestem wręcz przekonany, że podejdziemy do tych meczów z dużym pragmatyzmem i chłodną głową. Sam NF w kilku wywiadach wspominał, że żałuje, iż w meczu z Crveną zagrali od początku zbyt optymistycznie i zbyt ofensywnie. Stwierdził, że drugi raz taktyka byłaby zupełnie inna. 
Ja jestem jakoś dziwnie spokojny o ten dwumeczSmile

E:
@Róża
Dokładnie, zeszły rok to była jakaś sodomoria i gomoria. Ilość kontuzji była astronomiczna, dużo nowych twarzy łatających luki, którzy potrzebowali czasu na zgranie. Dziś jest inaczej, tak jakby komfortowoSmile

Odpowiedz
Proszę nie rzucajcie klątw na ten mecz. XD

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości