Liczba postów: 367
Liczba wątków: 5
Reputacja:
7
29-06-2026, 09:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2026, 09:28 przez m94g.)
Koniecznie musi przyjść jeszcze jakiś dzik na defensywnego pomocnika, ktoś warunkami fizycznymi zbliżonymi do Oumy przykładowo, taki przecinak typowy. I pomimo wszystko dalej najbardziej martwi mnie obrona, z tymi mieliśmy największy problem ostatnio, a w sumie się nic nie zmieniło oprócz zamiany Milicia na Yegbe, który nie wiadomo kiedy wskoczy na wysoki poziom. Dalej potrzebujemy jakiegoś kota na LO i chyba dalej jakiegoś stopera. Wiem jest Janyszka ale tu nie ma gwarancji, że udźwignie, a taki Douglas pewnie znowu pół sezonu spędzi na kozetce w Reha plus Skrzypa też lubi wypaść na 2-3 mecze co jakiś czas. Nie wiem czy to uniesiemy w środku obrony, jedna kontuzja i robi się nieciekawie.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!
Liczba postów: 1,361
Liczba wątków: 0
Reputacja:
32
Przyszedł jeszcze bramkarz, w zamyśle lepszy niż Mrozek.
Liczba postów: 121
Reputacja:
6
W ogóle to trzeba nadać pewien kontekst całym tym rozmowom - Rutek mówił u Kołtonia, że priorytetem jest utrzymanie jednego z trójki Mońka, Kozubal, Gurgul - tego pierwszego. I to był dość zdecydowany w tym, co mówił. W związku z czym uważam, że obecny kształt Lecha jeszcze bardzo mocno się zmieni - moim zdaniem na parze Gurgul+Kozubal powinniśmy zarobić w okolicach 12-15 mln EUR, co pozwoli na ściągnięcie piłkarzy naprawdę europejskiej klasy w ich miejsce.
Ja z odejściem tej dwójki jestem raczej pogodzony, pytanie tylko o timing. Jeśli odejdą przed Aarhus - jest masakra. Ale wydaje mi się, że choćby wpłynęło 10 mln EUR za Kozubala (totalnie nierealne), to przed Aarhus go już nie puszczą - zostały w zasadzie 3 tygodnie, a to kluczowa dla funkcjonowania zespołu pozycja - w klubie raz, że marzą o LM, a dwa, że wiedzą, że do ugrania jest znacznie więcej, niż jakaś kwota X za Kozubala, bo ewentualna gra w Lidze Mistrzów i zdziałanie w niej czegokolwiek (choćby jakieś remisy) dosłownie przeskaluje klub o poziom wyżej na co najmniej kilka lat. Mam głęboką nadzieję, że przed dwumeczem z Dunolami nie będzie już żadnych transferów OUT z pierwszego składu, nie licząc Mrozka, bo to akurat bez większego znaczenia.
Liczba postów: 218
Reputacja:
9
Ja myślę że część tej narracji to gra. Że sprzedamy, że budżet itd. Oni bardzo umiejętnie nie chcą dawać sygnałów że ich stać żeby ceny za zawodników, którymi się interesujemy nie poszły sztucznie w górę. Ja nie widzę tego że odchodzi Gurgul. Na LO mamy tak alarmową sytuację że tu raczej musi ktoś dojść a nie ubyć. Odejdzie Mrozek o ile będą oferty i pewnie Kozubal. I taka sytuacja jest optymalna żeby nie zburzyć całego balansu drużyny.
Liczba postów: 2,654
Reputacja:
23
A ja myślę, że jesteśmy w takim miejscu, że nie ma presji do sprzedawania naszych wychowanków za pół darmo bo tak. Kozubal po dobrej grze w LM to zawodnik ze spokojem wart 10-12 mln. Gurgul jak i tam pokaże się i dojedzie to kolejne 10 baniek plus Mońka tutaj widzę największy potencjał bo ktoś pisał tutaj o 20-30 mln i przy dobrej grze jesteśmy w stanie tyle wyciągnąć. Plus ile 12-14 od UEFA za grę. I to są kosmos pieniądze. A jeszcze przecież sprzedażowi są zarówno ten nowy stoper, Palma, pewnie ktoś ze skrzydeł. No i nie jest powiedziane, że za chwilę po kolejnego młodego ktoś się nie zgłosi i nie da za potencjał 2-5 mln. Czyli jest o co grać.
Liczba postów: 442
Reputacja:
10
Co to znaczy “za pół darmo”?
Oczywiście że musimy sprzedawać. Nie ma planu na zostawienie całej trójki Mrozek, Gurgul i Kozubal.
Pamiętajcie, że kasa to jedno, a dwa - chłopaki mieli obiecane i musimy być słowni. Teraz hamują to dwie sprawy - eliminacje LM oraz realnie brak konkretnych ofert. Ale takie nadejdą i nikt Bartka i Antka nie będzie blokował. Byle po przejściu Aarhus.
Reputacja:
23
To znaczy, że jesteśmy już na jakimś poziomie i sprzedaż Kozubala za 3-4 miliony euro bo maił obiecane czy Mrozka za milion nie jest opłacalna dla Nas. Pokazać, że się cenimy. Ktoś chce Antka niech da 6-8 chce Mrozka to zapraszamy z 3 i tyle.
Liczba postów: 999
Liczba wątków: 3
Reputacja:
33
Ponoć do Korony trafia również Kamil Jakubczyk z Arki. To na środku pomocy mają Hellebranda, Jakubczyk i Svetlina. Ciekawe czy ten ruch z Jakubczykiem w jakiś sposób przybliża do nas Svetlina i czy w ogóle nadal są nim zainteresowani.
Liczba postów: 1,361
Reputacja:
32
Do Svetlina przybliży nas 1,5 mln w 3 ratach.
Reputacja:
23
Lata info, że temat nieaktualny Lech dał sobie spokój.