Liczba postów: 869
Liczba wątków: 2
Reputacja:
15
Nieźle muszą dostawać po dupie, jak część zawodników kładzie się/zgina w pół po gwizdku kończącym pierwszą połowę.
Co mi się podoba, to rozgrywanie ma małej przestrzeni i próby klepki
Liczba postów: 1,813
Liczba wątków: 15
Reputacja:
72
Wiadomo kiedy przewidziany jest przylot do Poznania Sayyadmanesha z Turcji? Wyrabia tam ponoć wizę pracowniczą. Ile taka operacja może potrwać?
Liczba postów: 869
Liczba wątków: 2
Reputacja:
15
Stracona bramka to demon przeszłości tzn błąd obrońcy, Mrozek nie miał nic do powiedzenia
Liczba postów: 999
Liczba wątków: 3
Reputacja:
33
04-07-2026, 13:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2026, 13:37 przez Kefas9494.)
Ogólnie to wiadomo, pierwszy sparing, więc nie ma co wyciągać daleko idących wniosków (że też rzucę frazesem). Tak na szybko co mi się rzuciło w oczy. Oglądałem z dużą uważnością pierwszą połowę, drugą już mniej.
Mońka bardzo fajnie rozgrywał, oby został. Yegbe solidnie, czyścił z tyłu wszystko. Bardzo aktywny Jagiełło, chociaż miał parę strat. Z młodych (ogólnie) podobali mi się szczególnie Delikat i Gmur. Pierwszy fajnie napędzał ataki, raz świetnie piętką zagrał do Ishaka. Gmur robił sporo wiatru, zdobył bramkę. Powinni być z nich ludzie, chociaż jak to ci ofensywni zawodnicy, bardzo filigranowi są. W II połowie to bramka stracona typowa dla Lecha, niestety obciął się Janyszka. Bartczak na lewej ma gaz, ale widać, że bardziej lekkoatleta niż piłkarz. Chociaż przy dzisiejszych wymaganiach to nie wykluczone, że karierę zrobi. Rodriguez chyba najlepszy na placu, Hakans tez bardzo aktywny. U Agnero widać postęp, ostatnia bramka to jego zasługa, jest nadzieja. Samy Dudek trochę chaotycznie, ale bramę strzelił. Murawski pewnie, Gisli starał się, ale ogólnie bez szału.
Jeśli chodzi o nieobecnych, Henszeł podczas transmisji mówił tak:
Palma jeszcze za mało trenował, żeby teraz grać, dopiero 3 jednostki treningowe odbył. Walemark przeciążony po pierwszej części obozu, więc odpoczywał, wolą dmuchać na zimne. Bengtsson, Moutinho i Douglas drobne urazy. Wszyscy mają być w pełnym treningu w poniedziałek (dzisiaj sparing i powrót do Poznania, jutro wolne).
O Jakóbczyk nie mówił, ale na czacie ktoś z profilu Lecha odpisał, że nadal wraca do pełnej sprawności po urazie.
Liczba postów: 1,813
Liczba wątków: 15
Reputacja:
72
04-07-2026, 13:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2026, 13:08 przez strzelisty jupiter.)
Powiedzcie Agnero, że jak wychodzi w dwójkę z kolegą na bramkarza rywala i ten kolega ma piłkę, to nie może go wyprzedzić, co zrobił w akcji z Pablo w ostatnim momencie, tuż przed strzałem Hiszpana na bramkę. Gdyby Rodriguez zdecydował się mu podać i załóżmy, że nie ma tam goniącego obrońcy słowackiej drużyny, byłby spalony.
Liczba postów: 181
Liczba wątków: 3
Reputacja:
4
@strzelisty, przynajmniej się nie potknął. Ba, ta bramka to nawet jego zasługa, generalnie jakiś tam postęp jest. A następną taką kontrę to będziemy mieć w LM z Barceloną, bo przecież w naszej rodzimej lidze to tylko autobus za autobusem.
Wiadomo że to sparing, w trakcie przygotowań, więc wnioski można wyciągać, ale za bardzo się do nich nie przywiązywać. Dla mnie wyglądało to sporo lepiej niż rok temu, oby na Duńczyków udało się wejść na mocnych nogach.