Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026
Tryb drzewa
(06-07-2026, 09:28)Zabal napisał(a): Ja to się dziwię Belgom. FIFA/UEFA - MAFIA

UEFA to akurat wystosowała długie pismo w którym mocno punktuje FIFA, i potępia ich działania w tej sprawie.

Odpowiedz
Wiem ale i tak mafia Smile

Odpowiedz
Na następną imprezę Ronaldo wwiozą na wózku, ustawią na 11 metrze i może ktoś go nabije i nawet strzeli nim bramkę.

Odpowiedz
Tak szczerze to znudził mnie ten mundial. Za dużo meczów o nic jakiś pseudo drużyn typu Jordania, Wysyp zielonego czy inne Curacao. Mecze o drugiej czy czwartej w nocy (to rozumiem strefa czasowa) wałek z gospodarzami i ustawieniem ich w grupach słabych. Generalnie to kiedyś były najlepsze drużyny i najlepsi piłkarze. I co ma powiedzieć taki Klose który załadował na mundialu bramki najlepszym i nie grał trzech sparingów z jakimiś Irakami. Tylko musiał walczyć z najlepszymi?

Jak były 24 drużyny było git. 32 też ok. Bo trafiała się jedna, dwie kadry ogórków które wprowadzały trochę kolorytu ale 48? I to jeszcze miejsca dostały federacje z krajami typu Jordania, Uzbekistan.

Ja bym zwiększył liczbę drużyn do 64 to się może San Marino załapie. Żenada wszystko dla kasy.

Odpowiedz
Fifa i Trump zmotywowali Belgię najlepiej jak się dało -  chyba ich najlepszy mecz w tym turnieju. No chyba że wynik zostanie zawieszony na 12 miesięcy Wink

Odpowiedz
(06-07-2026, 11:02)Róża napisał(a): Niestety ale ciągle są mecze kupy. 

No niestety, wczorajszy Hiszpania - Portugalia to chyba największa kupa tych mistrzostw, dosłownie ŻENADA, całe szczęście, że dogrywki nie było. 
Co do Ronaldo, akurat wczoraj nic nie mógł zrobić bo reszta jego fumfli po prostu grała tragicznie i nikt nie "kreował mu akcji", dosłownie go pomijali, oni grali typowo na remis, wszystko na obronę a w ataku kupa.  "Lią" jedynie coś zaczął tworzyć ale za późno już było.
Ale to samo zagrał wczoraj czarny księciunio po stronie hiszpańskiej i mam osobiście nadzieję, że Hiszpania szybko odpadnie bo jej się oglądać po prostu nie da.

I tu liczę na Belgię, która dostała mentalnego kopa.

Ale finał chyba znów Francja - Argentyna, nawet i dobrze, ich mecze akurat da się oglądać.

Odpowiedz
Mam trochę inne zdanie bo wczoraj España stworzyła kilka sytuacji, głównie stroną Lamina ale Oyarzabal to półka niżej od czasów gdy grali bez napastnika. Nigdy go nie było wolnych przestrzeniach jak dogrywali piłkę Yamal czy Porro. Na szczęście dla nich trener świetnie wyczuł zmiany i 2 podobna akcja Fermina przyniosła powodzenie.

Odpowiedz
Typowe szachy, gdzie każdy przede wszystkim uważał by nie stracić.

Gdyby Oyarzabal strzelił sam na sam na początku spotkania(chyba nie było spalonego, ale var by musiał potwierdzić) to wtedy mecz by się otworzył i wyglądał zupełnie inaczej.

Odpowiedz
Trzeba też zaznaczyć, że Hiszpania nie straciła jeszcze bramki na turnieju, to może być niesamowity atut w drodze po medale.

Odpowiedz
Ogólnie jednak był oddzielił mecze padaki z powodu niskiego poziomu, od pozornych padak wynikających z wysokiej jakości obu drużyn i umiejętności grania na zero z tyłu. Wbrew pozorom takie mecze są bardziej wartościowe merytorycznie. No chyba że przyjmiemy że dobry mecz to tylko ten gdzie obie drużyny radośnie grają tylko do przodu. Ale z jakością to ma niewiele wspólnego. Osobiście uwielbiam patrzeć jak dobre drużyny grają tak że nie można im strzelić bramki. Uczyć się od takich można godzinami Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości