Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Było mówione, że Douglas i Thórdarson dostaną ostatnią szansę i to tylko w tej rundzie. Alex chyba i tak kończy kontrakt ale Gisli (który umie grać w piłkę) ma o co walczyć. Jak nie da rady fizycznie to go wypchną zimą bez 2 zdań.

Odpowiedz
Ale ma gabaryty Marchwińskiego, więc max okręgówka.
Bardzo bym chciał by odpalili go już zimą, ale to się nie wydarzy raczej. Jak już na koniec sezonu. Chyba że mi sklei i odpali. Wątpię.

Odpowiedz
(10-07-2026, 22:40)strzelisty jupiter napisał(a): Mnie osobiście bardziej chodzi o to, by starali się wypychać gdziekolwiek przykładowego Douglasa czy Thórdarsona, a w ich miejsce ktoś lepszy, choćby na wypożyczenie na początek. Powyższa dwójka i kilku innych już wystarczająco zostali zweryfikowani negatywnie, po co to ciągnąć. Pomijając umiejętności piłkarskie, kłania się tu kruche zdrowie.
Szybciej wypychajmy ogórów, bo jeszcze z sezon i Thórdarson będzie tu postrzegany jak drugi Ba Loua.

I tak i nie Panie Strzelisty. Różnie to bywa. Sousa pociągnął nas do mistrzostwa w trzecim swoim sezonie. Wcześniej był ogor, dodatkowo podatny na kontuzje. Gisli jest z nami półtora roku. Ja bym mu sezon jeszcze dal.

Odpowiedz
I cyk kijek w mrowisko włożony i jest dym.

A jak co do czego to wychodzi, że mamy mniej skrzydłowych niż rok temu. Brakuje nam DP a i obrona z Alexem i Skrzypą to raczej proszenie się o kłopoty. Także trzymajmy ciśnienie. Ja tylko tłumaczyłem o co koledze może chodzić bo mam podobne zdanie co on.

Owszem transfery są grube nie są to ogóry typu Fiabema ale my mamy się rozwijać a nie tylko uzupełniać drużynę do poprzedniego stanu.

Odpowiedz
Czekaj, mamy mniej skrzydłowych?
No to liiczymy: Bengtsson, Palma, Hakans, Walemark, Sayyadmanesh. raz, dwa, trzy, cztery, pięć, Mamy PIĘCIU skrzydłowych, a do obsady na boisku DWA miejsca. To jest mniej? I według Ciebie za MAŁO? To ilu ma tu jeszcze przyjść, żeby grzać ławę? A nie liczę Gholizadeha,, który tez kiedyś w końcu wróci . Wtedy SZEŚCIU,
I to w zasadzie każdy jakościowy, żaden tez nie wybiera się w najbliższym czasie poza Bułgarską.
nie mamy pilniejszych pozycji do obsadzenia? Choćby lewa obrona? Gurgul na walizkach, a na zmienniku wyrób piłkarskopodobny, który też ma zresztą od trenera krzyż na drogę?

Odpowiedz
Frederikssen potrzebuje Moutinho na ławce. Zaprzeczył pod koniec sezonu, że Joao gdzieś się wybiera - za zgodą lub bez.

Odpowiedz
Ma zgodę na odejście. Arek Szymanowski potwierdził. To tylko pitu pitu publiczne.

Odpowiedz
Ja się głównie opieram na oficjalnych komunikatach zarządu i sztabu, pozostałe źródła traktuję z przymrużeniem oka. Ale co do Moutinho to byłem zdziwiony, że do nas trafił - tak samo jak Ismaheel, na podstawie moich obserwacji meczów Ekstraklasy.

Odpowiedz
Myślę, że nawet jak zostanie, to nie będzie poziom, powiedzmy, przysłowiowego Jagiełły. Żaden z Filipa artysta, ale mocne uzupełnienie , które nie zaniży poziomu, a jak przyjdzie co do czego, to nawet coś doda na plus.
Też byłem zdziwiony, bo Moutinho to nie ten rozmiar kapelusza. Dużo za mało na grę w Lechu. Tu nigdy nie powinni trafić piłkarze typu Tomasiak, Moutinho, Kostyevych. Filip Jagiełło to właśnie takie wymagane minimum.
A jeśli obcokrajowiec to tym bardziej. To już lepiej dać szansę któremuś z młodych.
W klubie dzieje się dobrze i mam nadzieję, że ten etap mamy już powoli za sobą. Niech się w takie transfery bawią legie, czy inne wisły.

Odpowiedz
Również uważam, że potrzebny jest obrońca. W zeszłym sezonie sami widzieliśmy co wyprawiał Skrzypa.
W tej formacji nie jesteśmy ani na plus, ani na minus. 1 do 1.

Alexa nie wliczam.

Głęboko wierzę, że Mońka utrzyma poziom...

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Bonx82, michaju, 14 gości