Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Jest jeszcze awaryjnie Gumny.

Odpowiedz
I Gurgul, przecież w młodzieżowej drużynie grał na środkowym obrońcu. Ale w ostatnich sezonach mieliśmy zdecydowanie za dużo "awaryjnych okresów" w obronie, bo " przecież trzech stoperów spokojnie wystarczy, a jakby co to jest Alan".

Odpowiedz
(15-07-2026, 09:38)Antonio napisał(a): Jest jeszcze awaryjnie Gumny.

Mam wrażenie, że grał na środku nawet lepiej niż na swojej nominalnej pozycji.  Mógłby w sumie się przerobić z pożytkiem dla siebie i dla nas.

Odpowiedz
Jak przychodzisz do roboty a tam najstarszy myli się tak samo często jak świeżak i cię opierdala za to samo czego sam nie robi dobrze to to nie jest nauka.

Odpowiedz
(15-07-2026, 10:09)uncoolben napisał(a): I Gurgul, przecież w młodzieżowej drużynie grał na środkowym obrońcu. Ale w ostatnich sezonach mieliśmy zdecydowanie za dużo "awaryjnych okresów" w obronie, bo " przecież trzech stoperów spokojnie wystarczy, a jakby co to jest Alan".

Nie obrażając Czerwińskiego to też mnie tak naszło jak już o nim pomyślałem.

Zobaczcie jaki progres zrobiliśmy jako klub w te 2-3 lata - nie wyobrażam sobie już piłkarza tej klasy w Kolejorzu, nawet na rotację.

Odpowiedz
(15-07-2026, 10:09)uncoolben napisał(a): I Gurgul, przecież w młodzieżowej drużynie grał na środkowym obrońcu. Ale w ostatnich sezonach mieliśmy zdecydowanie za dużo "awaryjnych okresów" w obronie, bo " przecież trzech stoperów spokojnie wystarczy, a jakby co to jest Alan".

To już są szachy 3D... Gurgul owszem, gra na środku ale jako półlewy a to trochę inna bajka niżeli nasza Lechowa. Poza tym najważniejsze, jak Gurgul do środka to kto na LO skoro co do jednego jesteśmy zgodni - Gurgul jako jedyny nie ma zastępstwa; to nasze miękkie podbrzusze. Osobiście uważam że w pierwszych kolejkach ligi powinien być oszczędzany. Po pierwsze ryzyko urazu z siepaczami z początku ligi a po drugie będziemy znać odpowiedź na pytanie czy Mouthinio to realne zastępstwo czy też musimy szukać innego bo przecież będzie jeszcze czas.

Odpowiedz
Moutinho w Ekstraklasie ogarnie bez problemu, przecież to nie jest ogórek - już bez przesady.

Odpowiedz
Ale co wy chcecie weryfikować Moutinho. xD Przecież ziomek w poprzednim sezonie jak grał to grał solidnie, a najlepszy mecz miał z Szachtarem mimo tego pechowego samobója. W Jadze też ogarniał, także na luzaku pociągnie temat. Ma ograniczenia, podobniej taki Skrzypczak czy wczesniej Milić, że nie jest sprinterem i przy wysokiej obronie może nie nadążyć, ale zasadniczo to solidny lewy obrońca na poziom ekstraklasy. Tylko tyle i aż tyle.

Odpowiedz
Ja ogólnie się zastanawiam, skąd aż taki hejt na Moutinho... Chłop dostał w zeszłym roku 12 meczów w Ekstraklasie i 600 minut - to jest gówno.

Jak dla mnie jak na poziom Ekstraklasy jest to zmiennik premium. Nie rozumiem głosów, które mówią, że to nie jest piłkarz na Lecha. Do 1. składu może i nie, ale jako zmiennik to jest dobry grajek, był podstawowym obrońcą Jagiellonii, gdy zdobywali tytuł, raczej to źle o nim nie świadczy.

Wydaje mi się, że popełnił parę błędów i kibice/dziennikarze szybko wydali wyrok, że się nie nadaje. A ja bym jeszcze go nie skreślał.

Odpowiedz
Rozróżniasz tzw. hejt od opinii?

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2ras, Kefas9494, 24 gości