Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
(18-07-2026, 09:07)rojber napisał(a): Dramat tego człowieka, żal mi go strasznie, tak czysto po ludzku. Pytanie czy Lech w ogóle był nim zainteresowany, my to ewidentnie poszukujemy przecinaka na DP. Do przodu to mamy kim grać.

Myślę, że jak w każdym klubie, w przerwie międzysezonowej, jak wszyscy inni kibice, to my głównie go transferujemy/owaliśny do Kolejorza haha Wink

Odpowiedz
Temat się pojawił, jak Feyenoord poinformował, że Moder jest na sprzedaż. To i okres rehabilitacji powoduje, że trener go nie wziął na obóz. Co nie znaczy, że Moder jeździ wózku.

Odpowiedz
Rozwiewając inny, czasem przewijający się wątek, Pululu przechodzi do Alhazem Saudi Club Wink

Odpowiedz
Oj a tak bardzo chciał zostać w europie, kolejny który mocno przelicytował w tym okienku.

Odpowiedz
Czy przelicytował? Nie miał ciekawych ofert piłkarsko to skorzystał z ciekawej finansowo. Tyle warci są starzy piłkarze z Ekstraklasy. Lepiej trafił niż Koulouris który kopie sobie w 2 lidze z totalnymi ogórami z całego świata.

Odpowiedz
Mimo wszystko słabo w tym sensie ze to Król Strzelców LKE I zasadniczo wuja ugrał na tej legendzie.
Gdzieś na Twitterze mignęła mi informacja o Gurgulu w kontekście zainteresowania Lens - natomiast nikt z obserwowanych przeze mnie "newsmanów" tego nie podjął. Ktoś coś?

Odpowiedz
Nikt nie podjął, bo to zdaje się fake. Na poprzedniej stronie posał o tym @hif

Odpowiedz
Grubiutko.

Rząsa potwierdził, że wydaliśmy w tym okienku ok. 15 mln EUR.

Przypominam że ściągnęliśmy:
- Palmę,
- Lisa,
- Sayyadmanesha, 
- Yegbe.

Powiedzmy, że Palma 4m EUR, w przypadku Lisa latała kwota 900k EUR, która dla mnie od początku nie wydawała się realna, ja wiem, że wiek, ale tak klasowy bramkarz to moim zdaniem było ok. 1,5-2m EUR, nie jest to też emeryt biorąc pod uwagę pozycję.

To co, dwójka Sayyadmanesh/Yegbe kosztowała ok. 9 mln EUR? Bardzo grubo.

Znikąd te ploty, że tą dwójką interesowały się takie kluby jak np. Schalke czy inne duże europejskie marki się nie wzięły.

Źródło: https://sport.tvp.pl/94446946/lech-pozna...we-okienko

Bardzo niespodziewana informacja, wszyscy mówili cały czas o ok. 10 mln.

Odpowiedz
Rutkowski podaje kwoty zawsze z kontraktem.

Odpowiedz
Podejrzewam, że były brane uwagę wszystkie koszty + 1 rok kontraktu.

Czyli tak sobie luźno strzelając:
Palma 4 mln + 0,8 mln EUR 1 rok
Lis 0,9 mln + 0,5 mln EUR 1 rok
Alla 1,5 mln (podpis) + 1,0 mln EUR 1 rok
Yegbe 3,0 mln + 0,6 mln EUR 1 rok
Frederiksen - 0,25 mln podpis, 0,5 mln 1 rok

Mamy 13 mln EUR, pewnie można doliczyć do tego podpisy Palmy, Lisa, Yegbe oraz kontrakt dla Hagena i sie robi 15 mln EUR.

Nikt tego jeszcze głośno z klubu nie powiedział, ale wg mnie po części takie wydatki transferowe stały się możliwe, bo pierwszy raz dopisaliśmy fazę grupową LKE do budżetu na sezon 26/27. A to daje dodatkowe 7-8 mln EUR przychodu. Być może rok temu tez trzeba było to zrobić.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: hif, TonyJJ, 7 gości