27-07-2026, 13:48
To jest takie samo wymyślanie teorii jak to, że Palma musi mieć ciepło. A prawda jest banalna. Cracovia skupiła się na przeszkadzaniu a nie graniu w piłkę i tego się w Ekstraklasie należy spodziewać.
|
Ocena wątku:
Title: Lech Poznań - Cracovia, 25.07.2026 20:15
Tryb drzewa |
(27-07-2026, 13:46)dst95 napisał(a):(27-07-2026, 07:18)Skorpion napisał(a): Nie oglądałem meczu, i nie widziałem powtórkiktoś jest w stanie w paru słowach streścić mecz? Co poszło nie tak?
Co do defensywy - wielu broni wyjścia Lisa, a jak dla mnie totalnie się podpalił i brakowało CENTYMETRÓW (wielu do teraz decyduje, czy aby na pewno zabrakło), żebyśmy skończyli grając bodajże od 60-65 minuty o jednego mniej, z młodziutkim Pruchniewskim w bramce.

(26-07-2026, 10:20)secret napisał(a): Marchwiński te kartkę dostał w maju 2026 więc ponad 2 lata temu, więc okres karencji minął tak czy siak.
Przyzwyczajcie się do takich meczów w Ekstraklasie. Niewiele drużyn będzie z nami grało otwarty futbol.
Blok defensywny na plus, blok ofensywny na minus. Lis nic nie "odjebał" bo złapał piłkę w polu karnym poza tym uratował nam 1 punkt. Gumny dobry mecz ale na własnym boisku gdzie powinniśmy atakować powinien w podstawie wyjść Pereira. Tyle w kwestii roszad.
Niektórzy forumowicze zakładali stratę punktów związanych z ogrywaniem zawodników więc z ten wynik chyba spoko co?
(27-07-2026, 16:14)Dyktator napisał(a): Co to za bzdura z tym, że Mrozek się nie ruszał z bramki? Chyba, że przy dośrodkowaniach, to zgoda, natomiast w czasie kiedy my posiadaliśmy piłkę, wychodził bardzo wysoko co w przypadku naszych strat kilkukrotnie prowokowało przeciwników do prób natychmiastowego lobowania (w jakimś sparingu nawet skutecznego). Śmiem twierdzić nawet,że w tym elemencie Lis gra bezpieczniej i bardziej zachowawczo, natomiast jego problemem jest jakaś dziwna elektryczność w takich sytuacjach która mam nadzieję z czasem minie.
Mrozek problemy ma 3: słaba gra nogami, kurczowe trzymanie się linii bramkowej przy dośrodkowaniach, zjazd formy w poprzednim sezonie i o ile w ekstraklasie jeszcze jakoś udawało się to tuszować tak gra w europie go obnażyła kompletnie. (27-07-2026, 16:40)Dyktator napisał(a): Jakoś nie pamiętam, żeby specjalnie brakowało mi tego typu gry w jego wykonaniu, ale pamięć bywa też zawodna, może przez to, że w głowie siedzi mi jego wyjście gdy połamał komuś żebraJasne, w swoim kontekście też zostawiam margines błędu.Mrozek problemy ma 3: słaba gra nogami, kurczowe trzymanie się linii bramkowej przy dośrodkowaniach, zjazd formy w poprzednim sezonie i o ile w ekstraklasie jeszcze jakoś udawało się to tuszować tak gra w europie go obnażyła kompletnie.
Lisa póki co nie oceniam, choć na razie dopisuje mu szczęście, a to ważny element którego nie da się wypracować.