Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Cracovia, 25.07.2026 20:15
Tryb drzewa
Oczywiście, że żart z dawnych czasów Wink

Mi osobiście podoba się odwaga Lisa. Oby przyniosła nam dużo pozytywów

Odpowiedz
(27-07-2026, 13:46)dst95 napisał(a): mieliśmy 2-3 dobre kontry [...] Jedna była zakończona niezłym, ale niecelnym strzałem Murawskiego.

Celnym. Madejski odbił obok słupka.

Ten strzał miał zresztą największy xGOT (oceniający również kierunek i siłę strzału, nie mylić z xG) ze wszystkich celnych strzałów w całym meczu (0.26). Nawet ta główka Henrikssona z bliska była niżej oceniona (0.24).

Odpowiedz
A dobitka Ishaka po strzale Leo? Gdzie masz takie staty?

Odpowiedz
Dobitka Ishaka nie ma xGOT, bo była niecelna.
xGOT jest większe od 0 tylko dla strzałów w światło bramki.

Strzał Bengtssona (który Ishak próbował dobijać) miał xG 0.10, a xGOT 0.14.
Strzał Murawskiego miał xG 0.03, a xGOT 0.26 (dużo wyższy niż xG, bo był ponadprzeciętnej jakości jak na strzał z tej odległości: silny i jednocześnie precyzyjny w lewy dolny róg bramki).

Na przykład na SofaScore: https://www.sofascore.com/football/match...statistics (shotmap, kliknij sobie na każdy strzał - strzały z kropeczką to te celne)

Odpowiedz
Lis przypomina mi to co grał Unai Simon na Mundialu. Wysoko poza polem karnym, czasami ryzykownie ale zazwyczaj kasował to co było do skasowania. Idealne zachowanie przeciwko drużynom nastawiającym się na grę z kontry, Nie powiem - trochę nerwowo jak widzę takie wysokie wyjścia ale... podoba mi się to.
Lis mnie zdziwił że te piłkę w meczu z Cracovia łapał. Byłem święcie przekonany że wybije główką na aut.

Odpowiedz
(27-07-2026, 17:04)Mosina napisał(a): Żebra połamał w polu karnym. Nie o takie wyjścia tutaj chodzi Wink

Ej faktycznie to było w polu karnym, a nie wiem dlaczego mi się ubzdurało, że pod linią boczną, to w takim razie chyba jednak przyznaje rację, grał wysoko przy naszych atakach, ale później szybko uciekał do bramki skąd się nie ruszał

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości