Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM
Tryb drzewa
Po opadnięciu emocji to wg mnie Jagiełło i Gurgul jedynie co pokazali odpowiedni poziom.
Irańczyk od wejścia na boisko do końca drugiej połowy nie grał wcale źle widać było że chciał coś zrobić. To on dał bardzo dobre podanie górą do Agnero, tylko ten się zaplątał. Potem dogrywa i karny to już tragedia.
Hakans przyzwoita zmiana kilka razy pociągnął akcje. Z asysty oczywiście ograbił go Agnero, nie jego pierwszego.
Pereira też nie najgorsza zmiana, na pewno lepszy od Gumnego.
Reszta dramat lub wielki dramat.
Miałem wrażenie od pierwszego meczu, że nie mamy świeżości i szybkości i to się potwierdziło patrząc na ociężałego Ishaka, wolne skrzydła, wolne rozgrywanie bez tego błysku.
Tragedia... pozostała walka o LE.

Odpowiedz
(Wczoraj, 07:42)Skorpion napisał(a): Kariera tego Lisa jak dla mnie dobiegła końca drugi kurwa Dolha pionek jebany. 6 strzałów 4 w sieci jeden tak obroniony, że piłkę wypluł przed siebie jak jebany amator. A tutaj jakaś obrona tej parodii w bramce. Zresztą te jego odbicia przed siebie to on uskutecznia od początku. To ma być bramkarz? To jakaś popierdółka.

Próbowałeś kiedyś jebnąć się w łeb?

Odpowiedz
Gwiazda za 4 mln to jest warta może milion, i to tylko dlatego, że ceny za kopaczy poszybowały mocno w górę. Ile Palma zagrał dobrych meczów? 2-3 na sezon? 4? Okropnie chimeryczny, znika na całe miesiące. Liczyłem że to aklimatyzacja, inne środowisko i mental, ale on nie dojeżdża mecz za meczem. I teraz co, będziemy czekać, aż odpali na 2-3 mecze i znowu przepadnie? Nie za taką kasę, jestem nim mocno zawiedziony, a szkoda, bo potrafi sporo jeśli już odpali.
I potrzebujemy nowego kapitana, takiego który wstrząśnie zespołem, pociągnie nimi, zareaguje w jakiś sposób na boisku, a nie jak trener zmiany 1 do 1, gdy widać że taka taktyka jak wczoraj się nie sprawdza akurat. Brakowało takiego Oumy w środku, brakowało agresji, brakowało walki i postawienia się, zabicia tego meczu, zrobienie z tego kopaniny przerywanej niewinnymi faulami. A tu sztab i Ishak w szoku, że nie idzie i już kurwa żadnej reakcji.

Odpowiedz
Mokra szmata zawitała w okolicy, zaczepiała Wiarę na ulicy. Kapała wodą idąc drogą swą, by napoić się naszą łzą. I choć o niej już powoli zapominał nasz poznański świat, wiernie trwa od tylu lat.

Odpowiedz
Ciężko coś napisać nawet kilknascie h po meczu bez emocji czy na chłodno.

Ktoś wspomniał o Pablo...zgadzam się. Ten zawodnik tylko biega i symuluje - nic poza tym.
Palma - 4,5 mln trafia w bramkę rugby z 5 metrów, poważnie?
Kozubal - tak bardzo wyszedł nabuzowany ale tylko nabuzowany bo przyjechali skauci.
Ishak - tak jak bardzo cenię, tak bardzo jestem wkurwiony, że od 4-5 sezonów nie ma zmiennika
Walemark - wkurwial się wczoraj, że coś nie pyka.
Jagiełło - mówiłem, że to będzie dobry zmiennik w dyskusji ze Skorpionem
Gurgul - skauci wypatrzyli Ciebie

Była sytuacja w dogrywce, nie pamiętam kto zjebał, że nie podał ale Hakans był między 2 obrońcami, którzy mieli dobre 5 m do siebie i wychodził 1vs1

Dlaczego żeście to uczynili? Mieliście zapisać się w historii Lecha awansując do LM, a tak zapisaliście się w niechlubnej historii kompromitacji i tworzycie nowe standardy w LM.

A i jeszcze Murawski - ktoś wspomniał również w dyskusji, że wróci i będzie gotowy do gry, ja napisałem, że nie jestem pewien, ze względu na długość absencji. Niestety to nie ten sam Murawski. I jeszcze długo nie będzie, o ile w ogóle.

Odpowiedz
(Wczoraj, 07:42)Skorpion napisał(a): Kariera tego Lisa jak dla mnie dobiegła końca drugi kurwa Dolha pionek jebany. 6 strzałów 4 w sieci jeden tak obroniony, że piłkę wypluł przed siebie jak jebany amator. A tutaj jakaś obrona tej parodii w bramce. Zresztą te jego odbicia przed siebie to on uskutecznia od początku. To ma być bramkarz? To jakaś popierdółka.

Nie jestem jego fanem, wręcz co mecz go krytykuje ale bez przesady. To co odwalił Dolha to zupełnie inna liga, inny wymiar. Powątpiewałem w ten transfer ale niektórzy tutaj mnie czelendżowali, że oprócz genialnego sezonu w lidze tureckiej wcześniej również dobrze bronił. Uwierzyłem. Dziś boje się, że z tej mąki chleba nie będzie. Podobnie jak w przypadku Skrzypy.

Odpowiedz
Mokra szmata wróciła z podwojoną mocą. Można przegrać z mistrzem Danii i odpaść, ale nie w takim stylu i nie po takim pierwszym meczu. Dramat, ta porażka bardzo boli i nie miała prawa się wydarzyć. Raczej już nie wybiorę się na europejskie wieczory na Bułgarską, bo jakoś mi obojętnie czy to będzie LKE/LE. Pozostanę przy ekstraklasie, bo karnet. O dziwo nie mam pretensji do Rutka czy Rząsy - w mojej ocenie akurat w tym roku zrobili bardzo dużo, żeby pomóc szczęściu i spróbować realnie powalczyć o LM. Więc co poszło nie tak? Naprawdę nie wiem, ale obawiam się, że ta porażka może nam mocno podciąć skrzydła i skomplikować ten sezon.

Odpowiedz
Nie, nie zrobili wszystkiego. Brak defensywnego, ofensywnego i napastnika - większość to pisała od początku.

Odpowiedz
Pora wyłączyć FM z challengem "dzięki rankingowi i wydaniu 4 mln na Palmę i 15 mln razem z prowizjami" nasze szanse na LM wzrosły", w którego grała spora część forumowiczów.

Pisałem o tym tutaj wiele razy, jeszcze w poprzednich sezonach. LM, szczególnie w pierwszych rundach, atakuje się tym, czym się grało w poprzednim sezonie. Zarówno na boisku, jak i na ławce. Wydanie 4 mln w przerwie letniej na Palmę, nie sprawi, że będzie on lepszy, niż był w poprzednim sezonie. Nie sprawi, że tym razem, w przeciwieństwie do sezonów poprzednich, nasza pomoc dojedzie i wygra walkę w środku boiska, a nasze gra obronna wskoczy na poziom, predystynujący ją do gry w LM. I tak dalej i tak dalej.

Czy byliśmy wczoraj lepsi, niż w poprzednich sezonach w meczach z CV, Genk, Szachtarem iitd? Śmiem wątpić i powiem, że raczej byliśmy słabsi.

Czy trener nie jest absolutnie niczemu winien? Nie śmiałbym postawić tak mocnej tezy. Po raz kolejny w okresie, w którym powinniśmy mieć szczyt formy, wyglądamy po prostu fatalnie. I nie piszę o pojedynczych zawodnikach. Ale praktycznie 90% składu jest totalnie pod formą. Środek pola w składzie osobowym Antek, Radek i Pablo nie ma prawa wygrać awansu do LM. Dziwię się osobom, które wyróżniają za występ Rodrigueza. Przecież my na tej pozycji potrzebujemy bramek, asyst, trzymania kierownicy w rękach, a mamy trzymanie łap wystawionych w kierunku sędziego.....Antek po raz kolejny brutalnie zweryfikowany, przeźroczysty totalnie. Gdzie go w ogóle porównywać z takim Arnstadtem albo Emmerym jeśli chodzi o kierowanie grą, regulowanie tempem, stwarzanie zagrożenia pod bramką przeciwnika? Radek? Nie ta forma, nie ten moment...

Odpowiedz
Ciekawe czemu tylko Jagieło miał siłę biegać w dogrywce. Robimy 5 zmian powyżej 81 minuty, połowa ludzi w polu gra około 40 min i biega tylko Filip. Duńczycy w dogrywce zajechani powinniśmy ich zabiegać i pokazać siłę ławki... ale zdziwienie ! okazało się że nie mamy mitycznej głębi składu (a poza Bengstonem kontuzji w tym roku nie ma).
Zgadzam się z przedmówcą - do środka to my potrzebujemy Souse albo Amarala. I to jest najpilniejsza potrzeba transferowa.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: seboli, 8 gości