Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
(Wczoraj, 12:27)Kefas9494 napisał(a):
(Wczoraj, 12:24)Róża napisał(a): Nie po to bierzemy Gustawa żeby odpadać ze wszystkiego.

Tak jest. A jeszcze wczoraj czy tam nawet dzisiaj były głosy (w tym moje), że dopóki nie będzie pewnych pucharów to żadnych ruchów nie będzie. Big Grin Oczywiście, póki nie ma smsa, nie ma niczego potwierdzonego. Ale zapowiada się, że to "zaufanie sportowe" do Nielsa i naszych grajków jest tam na górze jednak większe niż u forumowiczów.

Powoli powoli. Dziś jest mecz, który też wiele powie. I niestety, to zaufanie sportowe nie jest zbyt wysokie, Berggren nie jest drogą opcją premium. Co nie zmienia faktu, że bardzo solidny grajek z mocnym charakterem - dobry ruch.
E1: Opcją nr 1 z listy był Svetlin z Korony, który właśnie wyjeżdża za 3mln na zachód. Tyle nie chcieliśmy dać - grajek młodszy niż Gustav, ale moim zdaniem jakościowej różnicy nie ma i bierzemy solidność.

E: co do St Pauli to się zgadzam - moim zdaniem on tam nie pogra za dużo, ale kto wie, czy nie jest to deal z wykupem obowiązkowym, więc ich problem.

Odpowiedz
A skąd ten żal za Gislim? Przecież jego przygoda w Lechu to poziom największych ogórków. Kompletnie niczego nie wniósł, niczym pozytywnym się nie zapisał w pamięci. Taki Ba Loua to chociaż miał 3 czy 4 słupki na początku swojej przygody.

Odpowiedz
Bardzo się cieszę z Beggrena - i z tego, że nasi nie trzymaja sie kurczowo zasady "nie ściągamy nikogo poniżej 26 lat", a także z tego, że nie pozbywamy się Gisliego, uwżam, że on jednak "cos ma".

Co dalej? Myślę, że pogłoski o zainteresowaniu Antonem Ekerothem świadczą o tym, że temat LO za Moutnho jest wciąż otwarty. Uważam, że jeżeli odejdzie Kozubal - to powinnismy ściągnąć dziesiątkę, a nie ósemkę - a Pablo na stałe ustawiać niżej, niech sobie konkurują z Jagiełło

(Wczoraj, 12:42)Gugus napisał(a): Kurcze, trochę Gisliego na głęboką wodę wrzucili. St.Pauli zapewne się będzie bić o awans, oby jakaś dobra klauzula dotycząca spotkań tam była bo pewny nie jestem, że on tam pogra coś więcej.

A właśnie, że dobrze - albo się przebije i wejdzie na wyższy pozom, albo jednak do widzenia.

Odpowiedz
(Wczoraj, 13:39)Antonio napisał(a): A skąd ten żal za Gislim? Przecież jego przygoda w Lechu to poziom największych ogórków. Kompletnie niczego nie wniósł, niczym pozytywnym się nie zapisał w pamięci. Taki Ba Loua to chociaż miał 3 czy 4 słupki na początku swojej przygody.

A ktoś ten żal tu objawia? Bo na pewno nie ja, choć za bramkę z Widzewem szacun. Od dawna pisałem że jest nijaki i ma słabe zdrowie. 
Jedyne, na co teraz zwracam uwagę, że kupowaliśmy potencjał - i miał mało szans (moim zdaniem nie tylko zdrowotnie, on piłkarsko nie dojechał). Kontrakt ma do 2029, więc jak wypożyczyć, to żeby pograł i coś pokazał. Moim zdaniem nie pogra w St Pauli, więc nic się nie dowiemy.

W zupełności się zgadzam z Twoją oceną, że jego przygota tu to porażka.

Odpowiedz
(Wczoraj, 13:39)uncoolben napisał(a): Bardzo się cieszę z Beggrena - i z tego, że nasi nie trzymaja sie kurczowo zasady "nie ściągamy nikogo poniżej 26 lat", a także z tego, że nie pozbywamy się Gisliego, uwżam, że on jednak "cos ma".

Co dalej? Myślę, że pogłoski o zainteresowaniu Antonem Ekerothem świadczą o tym, że temat LO za Moutnho jest wciąż otwarty. Uważam, że jeżeli odejdzie Kozubal - to powinnismy ściągnąć dziesiątkę, a nie ósemkę - a Pablo na stałe ustawiać niżej, niech sobie konkurują z Jagiełło

(Wczoraj, 12:42)Gugus napisał(a): Kurcze, trochę Gisliego na głęboką wodę wrzucili. St.Pauli zapewne się będzie bić o awans, oby jakaś dobra klauzula dotycząca spotkań tam była bo pewny nie jestem, że on tam pogra coś więcej.

A właśnie, że dobrze - albo się przebije i wejdzie na wyższy pozom, albo jednak do widzenia.

Myślę, że z Gislim pomyśleli podobnie. I w mojej ocenie słusznie. Jaki byłby sens wypożyczenia go nawet do ekstraklasy to jakiegoś średniaka? Dajmy na to idzie do Zagłębia, gra tam 25 meczów robi jakieś gole i asysty i co wiemy po takim wypożyczeniu? No nadal zupełnie nic. To co wiedzieliśmy gdy tutaj przychodził - że na średnim europejskim poziomie potrafi zagrać (w poprzednim klubie grał w pucharach). I nadal byśmy nie wiedzieli czy jest gotowy, żeby rywalizować o pierwszy skład w Lechu. A w takiej 2. Bundeslidze jak w innym środowisku będzie w stanie się przebić to już coś będzie to znaczyło. A jak się nie przebije to out i tyle. A poza tym, możliwe, że jest klauzula, wtedy już wgl nie nasz problem.

Odpowiedz
(Wczoraj, 13:43)Sultan napisał(a):
(Wczoraj, 13:39)Antonio napisał(a): A skąd ten żal za Gislim? Przecież jego przygoda w Lechu to poziom największych ogórków. Kompletnie niczego nie wniósł, niczym pozytywnym się nie zapisał w pamięci. Taki Ba Loua to chociaż miał 3 czy 4 słupki na początku swojej przygody.

A ktoś ten żal tu objawia? Bo na pewno nie ja, choć za bramkę z Widzewem szacun. Od dawna pisałem że jest nijaki i ma słabe zdrowie. 
Jedyne, na co teraz zwracam uwagę, że kupowaliśmy potencjał - i miał mało szans (moim zdaniem nie tylko zdrowotnie, on piłkarsko nie dojechał). Kontrakt ma do 2029, więc jak wypożyczyć, to żeby pograł i coś pokazał. Moim zdaniem nie pogra w St Pauli, więc nic się nie dowiemy.

W zupełności się zgadzam z Twoją oceną, że jego przygota tu to porażka.

Objawia się, że pójdzie na wypożyczenie i nie będzie grał. No to już jego problem a my na rok pozbywamy się kłopotu. Za rok pomyśli się co dalej, pewnie to samo co z Szymczakiem albo Fiabemą.

Odpowiedz
Na weszło artykuł na temat transferu Gustava. Niby ściągnięty za pół bańki europejskiej waluty. Jeśli to prawda to świetny ruch, taki w stylu Bengtssona. Tak jak reszta, mam nadzieję, że to 1:1 za Gisliego.

Odpowiedz
Berggren za Gisliego to świetny ruch. Antek może nie odejdzie w ogóle, a jak odejdzie, to za niego przyjdzie jakieś potencjalny kozak, więc generalnie zmiana in plus. Bardzo.

Odpowiedz
Gisli z opcją wykupu.

Odpowiedz
Ja mu chcę oficjalnie podziękować za odwrócenie wyniku meczu z Lechią w Gdańsku. Bardzo cenne punkty na koniec. Żegnaj Gisli.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Bonx82, michaju, 14 gości