Liczba postów: 244
Liczba wątków: 2
Reputacja:
12
Kiedy oglądam bramki Szymczaka - warto rzucić okiem np. na jego gola z Górnikiem Zabrze na inaugurację nowego stadionu GKS-u - to trudno mi podpisać się pod stwierdzeniem, że to jest piłkarskie beztalencie.
Ja już go skreśliłem i nie wróżę mu wielkiej kariery, ale z innego powodu. To jest chłopak, który ma jedynie pojedyncze przebłyski i ewidentny problem z grą przez dłuższy czas na wysokiej intensywności - mentalnej i fizycznej - i to go dyskwalifikuje w poważnej piłce . Bp umiejętności czysto piłkarskie ma. No i trafił teraz na sezon życia Bergiera..
Ale z takim grajkiem jak Szymczak największy problem polega na tym, że przez 90 procent sezonu gra jak Choblenko i nagle załącza mu się na kilka minut Mbappe. I oby to się nie stało właśnie za tydzień.
Liczba postów: 347
Liczba wątków: 15
Reputacja:
7
Nikt go nie nazywa beztalenciem. Po prostu jego gra jest bardzo przeciętna, mimo tych dwóch strzelonych bramek. W Lechu to już w ogóle grał piach i kopał się po czole przed wypożyczeniem. Nie wiem być może jak zostanie tam na kolejny sezon to coś bardziej drgnie. Na ten moment z wielkiego talentu i potencjalnego dużego zarobku na transferze za wiele nie zostało.
Liczba postów: 314
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
12-05-2025, 13:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2025, 13:57 przez Icek.)
"Jeśli nasz klub zapłaci dodatkową kwotę, zapisaną w umowie pomiędzy klubami, to 22-letni napastnik będzie mógł wystąpić przeciwko Lechowi w przedostatniej kolejce ligowej sezonu 2024/2025. W innym wypadku w tym meczu nie zagra."
"Szymczak w połowie maja oczywiście nie będzie mógł zagrać przeciwko Lechowi przy Nowej Bukowej ze względu na zapisy kontraktowe, a to sprawia, że okazji do pokazania się pozostało mu jeszcze mniej niż kolegom z zespołu"
Wygląda więc na to, że nie zapłacili.
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
Skąd ten cytat?
Co do klauzul to gwoli sprostowania - nie ma takowych w umowach wypożyczeń, gdyż są zakazane.
Jest to po prostu uregulowane kwotowo, np. GKS musiałby dopłacić kwotę wypożyczenia dajmy na to 500 k EUR za taki występ. Czyli formalnie może wystąpić, a nieformalnie - wiadomo...
Liczba postów: 114
Reputacja:
1
Bardzo dobrze, takie mecze sprawiają że piłkarz potrafi zagrać zawody życia
Liczba postów: 314
Reputacja:
6
@Pucenty
Pierwszy cytat ze strony gieksainfo.pl z 30. stycznia, a drugi z portalu nielubianego tutaj z 5. kwietnia. Ten drugi mi wywaliło po wygooglowaniu, ale nawet nie da się tego artykułu odczytać, bo jest płatny.
Liczba postów: 13
Reputacja:
0
Tutaj taka Dyskusja o Szymczaku rozgorzała jakby był jakimś Mbappe. Tam są jeszcze inni zawodnicy którzy moja nam strzelić, ale myślę że Gieksa podejdzie do tego meczu na luzie i gryźć trawy nie będą.
Liczba postów: 206
Reputacja:
6
Bo nie odpalono wątku ogólnego gdzie można gadać na wszelkie tematy, więc ludzie się rozpisują pod wątkami meczowymi.... kol. @rojber - może by tak założyć - czy to celowa polityka?
Liczba postów: 114
Reputacja:
1
Właśnie o to nam chodzi! Nie o to że jest Mbape a o to że mógłby jako jeden z nielicznych gryźć trawę. Takich nam nie trzeba; po pierwsze to ryzyko że taki coś strzeli a po drugie że już dość kontuzji i nie potrzeba nam też tych co nieodstawiają nogi
Liczba postów: 792
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Patrząc na jego obecną formę to gra z nim to gra w 10 przeciw 11.