Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Legia Warszawa - Lech Poznań 11.05.2025 17:30
Tryb drzewa
Kiedy oglądam bramki Szymczaka - warto rzucić okiem np. na jego gola z Górnikiem Zabrze na inaugurację nowego stadionu GKS-u - to trudno mi podpisać się pod stwierdzeniem, że to jest  piłkarskie beztalencie.
Ja już go skreśliłem i nie wróżę mu wielkiej kariery, ale z innego powodu. To jest chłopak, który ma jedynie pojedyncze przebłyski i ewidentny problem z grą przez dłuższy czas na wysokiej intensywności - mentalnej i fizycznej - i to go dyskwalifikuje w poważnej piłce . Bp umiejętności czysto piłkarskie ma. No i trafił teraz na sezon życia Bergiera..
Ale z takim grajkiem jak Szymczak największy problem polega na tym, że przez 90 procent sezonu gra jak Choblenko i nagle załącza mu się na kilka minut Mbappe.  I oby to się nie stało właśnie za tydzień.

Odpowiedz
Nikt go nie nazywa beztalenciem. Po prostu jego gra jest bardzo przeciętna, mimo tych dwóch strzelonych bramek. W Lechu to już w ogóle grał piach i kopał się po czole przed wypożyczeniem. Nie wiem być może jak zostanie tam na kolejny sezon to coś bardziej drgnie. Na ten moment z wielkiego talentu i potencjalnego dużego zarobku na transferze za wiele nie zostało.

Odpowiedz
"Jeśli nasz klub zapłaci dodatkową kwotę, zapisaną w umowie pomiędzy klubami, to 22-letni napastnik będzie mógł wystąpić przeciwko Lechowi w przedostatniej kolejce ligowej sezonu 2024/2025. W innym wypadku w tym meczu nie zagra."

"Szymczak w połowie maja oczywiście nie będzie mógł zagrać przeciwko Lechowi przy Nowej Bukowej ze względu na zapisy kontraktowe, a to sprawia, że okazji do pokazania się pozostało mu jeszcze mniej niż kolegom z zespołu"

Wygląda więc na to, że nie zapłacili.

Odpowiedz
Skąd ten cytat?

Co do klauzul to gwoli sprostowania - nie ma takowych w umowach wypożyczeń, gdyż są zakazane.

Jest to po prostu uregulowane kwotowo, np. GKS musiałby dopłacić kwotę wypożyczenia dajmy na to 500 k EUR za taki występ. Czyli formalnie może wystąpić, a nieformalnie - wiadomo...

Odpowiedz
Bardzo dobrze, takie mecze sprawiają że piłkarz potrafi zagrać zawody życia

Odpowiedz
@Pucenty

Pierwszy cytat ze strony gieksainfo.pl z 30. stycznia, a drugi z portalu nielubianego tutaj z 5. kwietnia. Ten drugi mi wywaliło po wygooglowaniu, ale nawet nie da się tego artykułu odczytać, bo jest płatny.

Odpowiedz
Tutaj taka Dyskusja o Szymczaku rozgorzała jakby był jakimś Mbappe. Tam są jeszcze inni zawodnicy którzy moja nam strzelić, ale myślę że Gieksa podejdzie do tego meczu na luzie i gryźć trawy nie będą.

Odpowiedz
Bo nie odpalono wątku ogólnego gdzie można gadać na wszelkie tematy, więc ludzie się rozpisują pod wątkami meczowymi.... kol. @rojber - może by tak założyć - czy to celowa polityka?

Odpowiedz
Właśnie o to nam chodzi! Nie o to że jest Mbape a o to że mógłby jako jeden z nielicznych gryźć trawę. Takich nam nie trzeba; po pierwsze to ryzyko że taki coś strzeli a po drugie że już dość kontuzji i nie potrzeba nam też tych co nieodstawiają nogi

Odpowiedz
Patrząc na jego obecną formę to gra z nim to gra w 10 przeciw 11.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości