Liczba postów: 162
Liczba wątków: 1
Reputacja:
5
Wczoraj, 12:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 12:28 przez Antonio.)
Z drugiej strony nie wiadomo co sądzić o tej Crvenie.
U siebie są cholernie mocni tylko, że liga serbska to dno i metr mułu.
W europucharach Crvena w ostatnich latach wyglądała tak:
- 2024/25 - 3-2 w Q4 z Bodo. W fazie ligowej 2 wygrane (Young Boys, 5-1 z VfB) i 6 porażek.
- 2023 /24 - z automatu grupa LM, gdzie pyknęli 1 remis z Young Boys.
- 2022/23 - porażka w Q4 z Maccabi, w LE 2 wygrane (Trabzonspor i Ferencvaros)
- 2021/22 - porażka w Q3 z Sheriffem, w Q4 LE wygrana z Cluj. W grupie 1 miejsce przed Bragą, Duńczykami na M i Ludogorcem.
W lidze wygrali w pierwszej kolejce 4-0 z beniaminkiem
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Crvena... Osobiście liczyłem na Slovan. Łatwo nie będzie, w zeszłym sezonie mistrz Serbii, 100 punktów, drugi Partizan 73 punkty. W zeszłym sezonie grali w Lidze Mistrzów, ugrali 6 punktów (8 spotkań).
Liczba postów: 457
Liczba wątków: 7
Reputacja:
8
obyśmy mieli okazję w ogóle z nimi móc odpaść....
Liczba postów: 339
Liczba wątków: 0
Reputacja:
8
A co się zmieniło od momentu wylosowania Crveny, że nagle nie mamy szans? Z Kopenhagą albo Slovanem w obecnej formie bylibyśmy faworytami?
Tak jak piszę od wielu miesięcy. Przy tego typu drużynach, to co najważniejsze, dzieje się u nas, na treningach. Jak będziemy wglądali tak, jak w piątek, to obyśmy z tą Crveną mieli w ogóle okazję zagrać. Jak złapiemy formą, nowi dadzą impuls, to wtedy wszystko się może zdarzyć.
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
W przypadku porażki z Breiðablikiem, w 3. rundzie eliminacji Ligi Europy zagramy z przegranym pary ŠK Slovan Bratysława - HŠK Zrinjski Mostar.
Spotkania tego etapu odbędą się 7 i 14 sierpnia. Pierwsze z nich zostanie rozegrane na wyjeździe.
Liczba postów: 124
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
7 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 7 godzin(y) temu przez m94g.)
Zawsze mamy pecha w tych losowaniach el. LM. Tego się obawiałem, jedna z dwóch drużyn, których chciałem uniknąć w razie awansu do Q3. Załóżmy, że przechodzimy Islandczyków to od dzisiaj mamy aż całe 2 tygodnie, żeby być w topowej formie, każdy z naszych graczy musi być w swoim prime time jeśli chcemy powalczyć o play-off. Ciężko mi to sobie wyobrazić, że w 2 tygodnie z takiego mułu dojdziemy do formy mutant ale... Wierzę w piłkarskie cuda.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!
Liczba postów: 124
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
Tak na marginesie to Crvena zakontraktowała Marko Arnautovicia z Interu Mediolan. Ot taka ciekawostka.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!