Liczba postów: 347
Liczba wątków: 15
Reputacja:
7
Oprócz Sousy myślę, że będzie jeszcze kwestia transferu Aliego. Jeśli chodzi o tego pierwszego to mam jakieś przeczucie, że może pokusić się o przedłużenie kontraktu i pozostanie w Lechu na kolejny sezon. W przypadku Golizadeha to kwestia tego czy Persepolis nadal będzie zdeterminowane by go mieć u siebie. W tym wypadku jeśli daliby nieco ponad 1 mln euro to chyba bym go pogonił.
Liczba postów: 76
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
A jam ogromne przeczucie że odejdzie Kozubal
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
Mi się wydaje, że Alemu wcale nie jest spieszno w rodzime strony. Niech zostanie, jest na krzywej wznoszącej, jak pisze Icek.
A Kozubala myślę, że nie puszczą przed pokazaniem go w Europie. Cokolwiek nie zostanie zaproponowane - 7-8 mln max myślę? Po dobrych pucharach (a jeśli Lech utrzyma taką formę to mogą to być nawet bardzo dobre puchary) jest opcja że to by była kwota x 2. Kontrakt do 2028. Myślę, że Lech planuje go sprzedawać w 2026 roku najwcześniej. Ja bym przystał dopiero na jakąś absurdalną ofertę na poziomie 20 mln...
Liczba postów: 49
Reputacja:
1
Antek nie odejdzie przed 2026 rokiem, to dla mnie jest pewniak. Czemu? bo wtedy jest mundial, a Antek będzie do tego czasu pełnoprawnym kadrowiczem. Wiadomo, że z Probierzem na ławce szanse awansu są jakie są, ale dopóki będzie szansa, żeby tam pojechać, to Kozubala nie sprzedadzą.
Liczba postów: 799
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Widać, że włodarze poszli po rozum do głowy albo trener ich tam pilnuje i już nie robią jakiś szybkich akcji co w sumie jest dobre i dla Nas i klubu.
Liczba postów: 799
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Ja uważam, że powinni jeszcze raz zaryzykować poczekać i sprzedać go za te grubo ponad 10 baniek bo chłopak ma potencjał. Szczególnie jeśli latem chcemy powalczyć o LM.
Liczba postów: 76
Reputacja:
3
Wydaje się że większość chciałaby aby Sousa został. Początki miał tutaj straszne i to również trzeba pamiętać. Jednak aby to miało miejsce to już powinny być czynione starania o przedłużenie kontraktu. Podejrzewam że już są kupcy na niego a najbardziej realny scenariusz na tę chwilę będzie podobny do scenariusza z Moderem. Duża kasa na koniec sezonu ale Afonso gra tak długo jak jesteśmy w pucharach. Trzeba być niestety realistami z tym zarządem.
Liczba postów: 212
Reputacja:
6
Poczekać na koniec kontraktu i wypuścić za darmo w 2026? Podpisanie nowego latem graniczy moim zdaniem z cudem. Słychać z wypowiedzi zarządu, że widać dno sakiewki, i latem potrzebny jest jakiś duży transfer out, by dobudować zespół na przyszły sezon - zakłądam, że "pucharowy". Pieniądze na LO, skrzydłowego, być może jeszcze jednego ŚP nie pojawią się znikąd, bo za takiego Golizadeha to wpadnie marny 1 MEUR, i to tez nie jest pewne. Kozubal i Gurgul mają kontrakty do 2028 - i spokojnie można założyć, że zostaną - by ich pokazać w tych pucharach i podpompować wartość transferu do poziomu ceny Modera. Pozostaje tylko Afonso, któremu kończy się kontrakt, jest w wielkiej formie, i jest naturalnym kandydatem na sprzedaż. Niestety...
Oczywiście wszystko może zmienić jakaś oferta "nie do odrzucenia" - a taka - oprócz wykupu młodych - może np wpaść jeszcze za Douglasa, wtedy będzie można powalczyć o Sousę.