Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Raków Częstochowa - Lech Poznań, 24.09.2025 18:45
Tryb drzewa
(25-09-2025, 09:52)hif napisał(a): Papuszyn kompletnie odklejony, to nie dziwi. Dziwi, że nikt mu z kontrą nie wyszedł, że to nie trudno być lepszym w fragmencie meczu, w którym się gra 12 na 10.

Szkoda tej czerwonej Palmy, mocno przesadził z tym wślizgiem w takim miejscu (nie rozumiem, dlaczego takie zachowania cieszą Strzelistego swoją drogą, do tego momentu drużyna grała z charakterem). Ale już ten karny na 2:2 to kompletny skandal. Ja wiem, że część ludzi tłumaczy, że Douglas "dał pretekst". Ale kurła nie o to chodzi w piłce nożnej, żeby na naginaniu przepisów tak wypaczać tą grę. Absolutnie skandaliczne sędziowanie Marciniaka, znowu nas przekręcił.

nie chce się wypowiadać za kolegę Strzelistego, ale myślę że mu chodzi ogólnie o brak takiego pozytywnego wkruwu u naszych zawodników, szczególnie gdy coś się nie układa, są za grzeczni, nie doskakują, nie wywierają presji.
od razu powiem że nie wiem czy chcę żebyśmy byli jak Legia z ich rozjebaną ławką (Jędza, Malarz, itd) czy całym Rakowem, ale czasami rzeczywiście brakuję takiej energii. tyle.

Myślę też że przy tym faulu Palmy to naprawdę jest mega zbieg okoliczności, i nie był to efekt niczego poza zwykłym pressingiem, doskokiem i próbą zablokowania Arsenica. Akurat ten się zastawił tak nieszczęśliwie, moim zdaniem nawet szukał tego faulu co zresztą robi od zawsze, i ta noga dostała tak mocno. Szkoda czerwonej, bo wszystko to zmieniło ale oczywiście nie o takie sytuacje nam przecież chodzi.

Jeszcze co do sędziowania / komentarz w C+, oczywiście ze jesteśmy solą w oku, przecież kilka dni temu Legia ledwo tam zremisowała, więc chyba nikogo z centralnych mediów nie cieszył walec Lecha przez 65 min na Rakowie. Natomiast oni kompletnie nie potrafią opanować tych sympatii / antypatii - ja się z tym już dawno pogodziłem. 
Marciniak jest odklejony z tym nie-varowaniem, przecież on zawsze tak robi i nie tylko w naszych meczach. Nie mówię o sprawdzaniu spalonego. Zresztą chyba się już na nim poznali więc myślę że finały wielkich rzeczy ma już za sobą.

Odpowiedz
Arsenić ma mieć przerwę 6-8 tygodni. Niestety, ale zdziwię się jak Luis dostanie pauzę krótszą niż 4 mecze. Wiadomo jaki jest stosunek do Lecha, widzą też wszyscy ile znaczy dla nas gra Luisa, więc już tam warszawski lobbing podziała, żeby nie było go na meczu z Legią Warszawa. :/

Odpowiedz
(25-09-2025, 04:57)strzelisty jupiter napisał(a): Szacunek dla Palmy za wlanie odrobiny charakteru do tej miałkiej mieszaniny jaką jest nasza kadra. Piłkarsko mamy niezły skład, jaj brakuje mi od dawna. Widać to niejednokrotnie w sytuacjach, gdy aż się prosi by wstawić się za poszkodowanym kolegą z drużyny czy rzucić się watahą do gardła panoszącego się przeciwnika.
Szkoda jedynie pauzy, pewnie dłuższej znając standardy Ekstraklasy w podejściu do Lecha Poznań. Niejeden dostałby żółtko.

Szacunek że prawie złamał girę przeciwnikowi w zupełnie niegroźnej sytuacji i sprawił tym samym że nie dowieźliśmy 3 pkt? Nisko masz ustawioną poprzeczkę w temacie szacunku

Odpowiedz
Żeby było śmieszniej jakby to zrobił jędrzejczyk naszemu to by Strzelisty pierwszy pisał jaki to cham i prostak i wkurwiony dlaczego asa kier nie dostał od razu Wink

Odpowiedz
Ej, a swoją drogą, to ten nieuznany gol Douglasa to w końcu nieuznany, że spalony czy faul? Bo na flashscore jest, że faul (ale to kogo?), a podczas meczu mówili, że spalony.

Odpowiedz
Ouma był zamieszany.

Odpowiedz
(25-09-2025, 14:15)Kefas9494 napisał(a): Arsenić ma mieć przerwę 6-8 tygodni. Niestety, ale zdziwię się jak Luis dostanie pauzę krótszą niż 4 mecze. Wiadomo jaki jest stosunek do Lecha, widzą też wszyscy ile znaczy dla nas gra Luisa, więc już tam warszawski lobbing podziała, żeby nie było go na meczu z Legią Warszawa. :/

też się tak nastawiam - jak będą 3 to będzie super, nie zmienia to faktu że zrobił się z niego kluczowy zawodnik. szkoda. k.... jak nie kontuzje do teraz to. No nic - do zapamiętania gdy będziemy mówić o fuksach

Odpowiedz
Czy jest już jakieś stanowisko naszego coacha w sprawie haniebnego występu Yannicka Agnero ?

Odpowiedz
Poznasz stanowisko w niedzielnym meczu.

Odpowiedz
A Bengtsson zagrał lepiej? Albo ktokolwiek inny w tym czasie?

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości