Liczba postów: 1,498
Liczba wątków: 5
Reputacja:
8
Przecież po Resovii było wiadomo, że wymienieni przez Ciebie piłkarze to nie Ronaldo co sam wygra mecz tylko porządni wyrobnicy. Należało zagrać podstawą a dopiero potem zmieniać. Piłkarzy bym nie wywalał bo oni w odpowiednim klimacie i grze dadzą radzę. Winny jest typowo trener.
Liczba postów: 619
Liczba wątków: 0
Reputacja:
17
Bez przesady. Można było zagrać podstawą, można było zagrać rotacją ale nie wymienić praktycznie całą 11 w meczu o stawkę. I tu faktycznie winny jest trener i jego laptopowy sztab, jak ładnie nazwał ich @Sultan.
Liczba postów: 668
Reputacja:
30
25-10-2025, 13:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2025, 13:11 przez Icek.)
@Kefas9494
Ja sam w wątku meczowym na samym początku napisałem, że nie mam zamiaru roztrząsać, po kogo stronie jest większa wina. Czy po stronie trenera, czy zawodników, ponieważ absolutnie uważam, że każdy zagrał tragicznie, z resztą zrecenzowałem każdego, albo prawie każdego z osobna i to nie tylko za wczorajszy mecz.
Jednak to trener odpowiada za strategię na dany mecz, motywację, dobranie zawodników do przećwiczonych schematów, ocenę przydatności zawodników na podstawie treningów i dotychczasowych występów itd itd. I tutaj sztab po prostu się skompromitował, ponieważ znakomita większość z pierwszej 11-ki nie spełniała ostatnich kryteriów indywidualnych, a o schematach nie mogło być mowy, ponieważ oni praktycznie ze sobą nie grali do tej pory. Tłumaczenie Nielsa, że Ishak musiał sobie odpocząć jest śmieszne, jeśli spojrzymy na obronę z czwartku, która została wymieniona w całości, a na środku szeryfował zawodnik w totalnym odwrocie w tym sezonie....
Niels zachował się jak wuefista ósmej klasy, który kazał dobrać się zawodnikom w jedenastki i rzucił im piłkę, żeby grali "jak najlepiej się da". No to Janek zagrał na środku w obronie z Michałem, bo razem siedzą w ławce na biologii...
Liczba postów: 83
Reputacja:
2
Ja to bym dzisiaj chciał zobaczyć złość i pianę na pysku, zrytą trawę po meczu i wkurwioną Żyletę. I później patrzę sobie, kto tam dziś może zagrać, sami "wojownicy". Nie wiem, jakiś czelendż jest na najgrzeczniejszą drużynę? Czy ufundowano nagrodę 1000 zł za sezon dla drużyny z najmniejszą liczbą kartek i Piotrek kazał wygrać to trofeum? W sumie dwa lata z rzędu byłoby co do gabloty wstawić.
Bardzo bym chciał, żeby dziś mnie zaskoczyli, tylko nie tak jak w czwartek...