Liczba postów: 668
Liczba wątków: 0
Reputacja:
30
07-11-2025, 12:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2025, 12:17 przez Icek.)
Czy u Was nie istnieją stany pośrednie? To,. że zostały podjęte fatalne decyzje transferowe, jak np. Gumny, Fabiema, z coraz większym prawdopodobieństwem Agnero itd. ma powodować, że nie można, szczególnie w temacie meczowym, wskazywać na ewidentne fatalne zarządzanie meczami, które się u nas dokonuje od dłuższego czasu?
Mam wrażenie, że niektórzy z automatu przyjmują, że wytykanie trenerowi to z automatu ochrona "zarządu", albo na odwrót. Jeśli zarząd zjebał, to nie ma miejsca na wytykanie trenerowi....
Niels fatalnie zarządza meczami. Po prostu. Strasznie się gubi. Wiele jego decyzji na przestrzeni rundy jest po prostu ciężkich do wytłumaczenia.
Ciekawe, jaki wpływ na Lismana będzie miała wczorajsza wędka? Przecież Fabiema powinien być w ten sposób tyle razy wyławiany, że cały blok by sobie pojadł.....Gdzie tu jakakolwiek konsekwencja?
Osobiście nie jestem za zmianą trenera teraz, ani w zimę. Ale musi wyciągnąć wnioski i ciężko mi sobie wyobrazić, że na wiosnę będą popełniane podobne numery. Dochodzi też kwestia przygotowania drużyny. Jeśli nic się nie zmieni, to będzie w trakcie rundy dobry moment, żeby się porządnie zastanowić, czy nie należy się pożegnać...
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 2
Reputacja:
8
ach ten biedny Niels, nic nie mógł zrobić, co prawda to on pewnie dał zarządowi listę kogo potrzebuje, to on akceptował transfery bo przynajmniej ja nie widziałem żeby wypowiadał się, że to nie te transfery co chciał. To nie on kurwa wstawia nieudacznika fiabeme od 1.5 roku, który przecież "DAŁ NAM AŻ 4/6 punktów!" Co prawda SPIERDOLIŁ jakieś 50 punktów. To nie on wpuszcza POKRAKĘ agnero, to nie on wpuscza gumnego "KRÓLA BUNDESLIGII" i to nie on układa taktykę, to nie on robił przygotowania do sezonu, to nie on nie widzi swoich błędów bo przecież ich nie robi.
Tak... Biedny Niels, złote dziecko trenerskich bogów, ciągle pod górkę ma...
Zapytam przewrotnie - to za co on odpowiada?
Liczba postów: 210
Reputacja:
8
Ile można tłumaczyć to samo a jakbyście nie czytali ze zrozumieniem:
@Mosina - kto mówił o graniu 90 minut? Dlaczego wpadasz w skrajności? Zrobił wg mnie 3 zmiany nie w tym czasie. Podobnie zrobił przy rożnym i podobnie w Gibraltarze. Co to oznacza? Że ten Pan się nie uczy. Moim zdaniem to był kosmiczny błąd. A argument że szukał świeżości wpuszczając śpiocha jednocześnie nie dając młodego (tak zapomniałem nazwiska) spada na jego barki.
@Mosina2 - piszesz że Niels musi zaakceptować skład jaki ma - dlaczego musi? Jak musi i to robi to niech teraz nie tłumaczy się bo to oczywiste że będą na nim wieszać psy. To 100% jego odpowiedzialność i niczyja inna. Różnica w piłce a w twojej pracy jest taka że możesz sobie raczej pozwolić na brak pracy przez rok a Niels i tak nie musiałby się o pracę martwić więc tym bardziej nic nie musi. Mam prawo oceniać jego decyzję jako błędne i one od pół roku są błędne od przygotowań po zmiany, transfery, dobór zawodników.
@Kefas - piszesz że byłby jebany co by nie zrobił. Na jakiej podstawie? Ja się we wróżbitę Macieja nie bawię. Nie wiem jakby było ale oceniam obecny błąd który był widoczny gołym okiem zanim wydarzyły się rzeczy które doprowadziły do porażki.
@strzelisty - i tu widzę problem trybun - kolejny kamyczek do tej korpo-organizacji. Zero reakcji powoduje że można sobie trenerów zmieniać, zawodników sprowadzać, nas szantażować, pleść bzdury w prasie a u nas nic - bo się kurde jeszcze piłkarze obrażą.
Liczba postów: 23
Reputacja:
-1
Generalnie można na Fiabeme pierdolić dużo. Umiejętności też nie ma za wiele. Jednak to co gra to przynajmniej walczy, jest szybki i wczoraj ze 100% pewnością wniósłby więcej niż niezawodowy piłkarz Agnero. To będzie jakiś scenariusz na film jak Szwedzi opierdolili nam za taki hajs takiego huja amatora.
Liczba postów: 34
Reputacja:
0
07-11-2025, 14:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2025, 14:31 przez Sultan.)
O to to. Struktura - słowo klucz. Bo należy odróżnić jakość zmienników (są jacy są) od całkowitego burzenia struktury gry, która do momentu zmiany wyglądała przyzwoicie.
@Mosina, przejście na 5 z tyłu, zostawiając zmęczonego Pereirę, który miał gigantyczne problemy w obronie, to był podręcznikowy przykład złego przeczytania meczu przez sztab.
Obecny sztab niestety nie pomaga zmęczonym piłkarzom w meczu, źle dobiera zmiany, nie przenosząc ciężaru gry i odpowiedzialności tam, gdzie powinien to zrobić. Obawiam się, że to jest brak doświadczenia młodych asystentów i jakieś dziwne pomysły Nielsa. Jak to się zsumuje wychodzi kicha jak wczoraj.
Ten mecz był do wygrania tym materiałem ludzkim, lepiej zarządzanym.
Edit: jeszcze jedno - gdzie jest ta słynna intensywność, która miała być efektem najcięższych letnich przygotowań w historii futbolu? Ta, która rzekomo rzutowała na nasze kompromitujące przegrane w el LM i LE, a jak świeżość przyjdzie to będzie ohoho. No to gdzie to wszystko teraz jest?