24-11-2025, 18:16
(24-11-2025, 15:10)uncoolben napisał(a): Jak napisałem w innym wątku - wykorzystałbym to i wypowiedział kontrakt z winy zawodnika. Jak kasa świeci pustkami, trzeba liczyć każdy grosz - na Palmę, nowy kontrakt Aliego i Murawskiego, Dziczka i o czym sobie tam marzymy.
Po obejrzeniu powtórek napisze to, czego nie napisałem wczesniej - zachwyty nad Mońką leciutko przesadzone, stracona bramka na jego konto, w paru innych sytuacjach też zbyt biernie (ale owszem, miał i świetne interwencje). Potrzeba nam klasowego zmiennika dla Milicia, Mońkę w przyszłym sezonie wypożyczyć do ekstraklasowicza.
Za dużo tych strzałów przeciwnika, za dużo - to z całą pewnością ma związek z brakiem klasycznej/klasowej szóstki.
Czuję, że kasa na te transfery to będzie z Gurgula, a nie z Kozubala.
Monka raczej zostanie na następny sezon i będzie na prawej stronie środka i obrony grał on lub Skrzypczak. A na lewą przyjdzie lewonożny dubler Milicia. Oczywiście idealnie byłoby jakby przyszedł nie dubler ale następca, który będzie na wysokim poziomie no ale wiadomo jak jest. Douglasa pewnie sprzedadzą za 2-3 mln euro, bo pewnie agent będzie grzał.
No a z Gurgulem to zgadzam się. Często mu się obrywa, pewnie slusznie, ale gość jest młodziutki, a już będzie miał za sobą dwa pełne sezony. Jest wybiegany, silny fizycznie, ma to otwierające podanie, lewonożny. Może grać lewego obrońcę i też lewego polsrodkowego w ustawieniu z wahadłowymi. Według mnie na większy potencjał niż Kozubal. Bo Antek zrobi pewnie solidna karierę, bo to poukładany chłopak, oby zamknął mi mordę i jeszcze zrobił duży progres, ale ja mam z nim taki problem, że ciężko wskazać jakieś takie rzeczy w których Antek się wyróżnia. Bo oni jakiegoś mega strzału nie ma, ani nie jest na maksa kreatywny, warunki fizyczne ma jakie ma. Oczywiście, mega pożyteczny zawodnik, ale jak to się mówi, chyba wyżej dupy nie podskoczy. Zdziwię się jak wyciągną za niego więcej niż 5, może 6 baniek.