Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - FC Lausanne Sport, 27.11.2025 18:45 LKE
Tryb normalny
(28-11-2025, 10:53)Mosina napisał(a):
(28-11-2025, 00:07)surfer napisał(a): Trener Szwajcarów twierdzi, że Tofik był jedynym piłkarzem, który dorównywał ich fizycznością? Przcieżich obrońcy pod koniec meczy nie mieli siły biegać. Była taka sytuacja z Palmą., który ścigał się z jednym z nich i który ostatecznie głową wybił piłkę na aut. Jak to zrobił, to wspólnie z Palmą ledwo stali na nogach.
Mam nadzieję, że ten mecz nie zajechał naszych fizycznie, bo to ile sił i serca dzisiaj zostało na boisku to tylko oni wiedzą. Ale było warto.

myślę że inaczej rozumiemy "fizyczność". może nie mieli siły biegać pod koniec (chociaż ja tego jakoś nie widziałem), ale w przekroju meczu zjedli nas fizycznością, czyli nie kondycją tylko siłą, doskoskiem, masą mięśniową, itd. Bardzo to było widać, co nie znaczy że nie można fizyczności przeciwstawić inne walory (zmiana tempa, przerzuty, granie szybką piłką, itd), i to nam się udało. ale fizycznie była przepaść. Przecież i Palma i Ali (błyskotliwi technicy) właśnie przez to jak wyglądali zawodnicy przeciwnika nie za wiele mogli zrobić. Ogólnie to dobrze, bo może jednak i Ali i Palma z jakiegoś względu TAM karier nie robią, tylko u nas. Ciekawe w ogóle doświadczenie ten wczorajszy mecz i wuchta doświadczenia.
Boję się tylko o naszą kondycję Smile w niedzielę i w środę. Tamci czekają sobie na nas wypoczęci - a to może być różnica i sprawdzian czy przygotowania letnie jednak się na coś przydały. Bo ogólnie dobrze wyglądamy

Dokładnie, teraz będzie widać jakprzygotowania letnie się sprawdzą. Ja tam jestem optymistycznie nastawiony i myślę, że dadzą radę. A co do różnic w w 'fizyczności' to faktycznie przepaść. Momentami przy starciach było widać różnicę i wyglądaliśmy przy nich jak byśmy byli juniorami.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Lech Poznań - FC Lausanne Sport, 27.11.2025 18:45 LKE - przez Bonx82 - 28-11-2025, 12:47

Skocz do:

Browsing: 1 niewidocznych użytkowników, 1 gości