(17-12-2025, 09:27)MichalM napisał(a):(17-12-2025, 01:04)Icek napisał(a): Na podstawie czego twierdzisz, że nie są na tyle zdolni? Odkąd to się bierze 16-17 latków z założeniem, że będą grali w pierwszej 11-ce? Przecież Twój wywód to nic innego jak "zamknąć Akademię", skoro albo dzieciak wskakuje do pierwszej jedenastki, albo papa..
Ja właśnie jestem zwolennikiem wpuszczania młodych, dawania im szans nawet w wieku 16 lat np na ostatnie 15 minut. Jeśli będzie potrzebował wypożyczenia to wypożyczamy.
Na podstawie czego? A tego że nie dostają minut
Przywołany Mońka, gdyby nie kontuzja Douglasa i Milica to nawet murawy by nie powąchał.
Dlatego nasuwa się pytanie czy
a) nie są na tylnie zdolni?
b) czy NF nie chce dawać im szansy, a przecież przychodził tu z łatką osoby, która stawia na młodych?
Na podstawie tego, że 16 latek nie przebił się do pierwszej drużyny po pierwszym obozie przygotowawczym, na które tacy zawodnicy są przeważnie zapraszani w celu oswajania się z dorosłą piłką, dorosłą szatnią itd, uważasz, że jest mało zdolny i ponowny jego udział w takim zgrupowaniu to kwadratowe jaja? Grubo. Dawno czegoś takiego nie czytałem.
Zostawienie takiego zawodnika w pierwszej drużynie, w które z takich a nie innych względów nie miałby szans na w miarę regularne granie, byłoby szkodą dla takiego dzieciaka. Najgorsze co mogło by spotkać takiego chłopaka to siedzenie na ławie. Nawet na zachodzie zawodnicy w takim wieku, którzy wchodzą do pierwszych drużyn, to są jakieś wyjątki. W Niemczech masz teraz Lennarta Karla, który taki krok zrobił. A nie. Czekaj. On jest o rok starszy od Prajsnara. W tym Bayernie to się jednak nie znają.
Tyle ode mnie, ponieważ nie widzę żadnych podstawi do dalszej dyskusji. Zamknie ją Jakub Kamiński.