Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Lechia Gdańsk, 31.01.2025 20:15
Tryb normalny
Właściwie wszystko zostało już napisane, ale wrzucę trochę dziegciu w sprawie Mrozka. Fakt, wybronił 2 lub 3 dodatkowe sytuacje (w sumie jakie miałoby to znaczenie czy dostajemy 3 czy 5 bramek poza wizerunkiem), ale:
1. przy pierwszej bramce w mojej ocenie źle się ustawiał. Strzelający był za polem karnym, dokładnie centralnie a Mrozek już szedł w swoją prawą stronę (widać to dokładnie na powtórkach z kamery za strzelcem). Gdyby nie to, podejrzewam, że zdążyłby do piłki.
2. sytuacja z Bobckiem, gdy wybijał mu piłkę dłonią. Stał do końca na lini, pewnie wierząc w swoją szybkość. Zresztą podobnie było gdy Bobcek gonił piłkę w polu karnym i Mrozek obronił jego strzał. Zamiast wyjść do piłki, wtedy spokojnie by to złapał. Błaszczykowski skomentował w trakcie meczu, że z takiego wyjścia mógł być karny (faul na napastniku). Ale przy odległościach obu do piłki nie sądzę.
3. No i sytuacja z Milicem i samobójem. Dlaczego Mrozek nie krzykął "moja" i nie wyszedł do piłki? Przecież spokojnie by ją złapał bo w polu karnym nie było przeciwników.
Wiec kłania się dodatkowo komunikacja, decyzyjność i jego niestety nieumiejętność gru na przedpolu (plus gra nogami).

I tak mi się jeszcze przypomniało - dlatego my nie gramy prostopadłymi podaniami - w II połowie były taki 2 lub 3 sytuacje i Lechią miała smród w polu karnym. Za to gramy cały czas po kole. Tyle, że my przy takiej grze w ogóle nie wychodzimy do podań. Było to widać kilka razy gdy Ali miał piłkę i wściekał się bo nie miał z kim pograć do przodu, bo albo tył albo byliśmy schowani za przeciwnikiem.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Lech Poznań - Lechia Gdańsk, 31.01.2025 20:15 - przez surfer - 01-02-2026, 13:18

Skocz do:

Browsing: 1 gości