10-03-2025, 17:23
(10-03-2025, 15:45)rojber napisał(a): Mam Ci teraz szukać artykułów, komentarzy, felietonów o tym jaki to np Siemieniec jest przekozak albo Jagiellonia, która wciąga wszystkich nosem? Robić tego nie będę, skory Ty tego nie widzisz to nie ma o czym gadać. Ja widzę jednak różnicę pomiędzy podniecaniem się nad wygraną z Baćką a wygraną nad ManCity czy Villarealem.
Masz rację, eurowpierdole są coraz rzadsze bo boksujemy się w Europie z frajerami dzięki utworzeniu LKE i dzięki ostatniej reformie. Także występów w fazach grupowych i samych wygranych będzie z pewnością zdecydowanie więcej, w końcu będziemy walczyć w LKE z Baćkami i innymi Mariborami.
ja nie widzę związku z stworzeniem LKE vs brak eurowpierdoli. po prostu teraz będąc na ścieżce mistrzowskiej jest trudniej w ogóle wylecieć z pucharów, ale dalej z tymi samymi średniakami można się potknać. a co by nie powiedzieć, Legia i Jaga się nie potykają. przypomnę że Spartak Trnawa całkiem niedawno był w ramach LKE i jakoś nam to nie przeszkodziło z nim odpaść. Więc co za różnica czy Spartak czy Backa, i tu i tu trzeba pokazać wyższość - co Siemieniec, nie mając topowego klubu pod kątem budżetu, potrafi zrobić, więc jest kozakiem. Już pomijam że łączy to z duża kulturą wszelką, to jak sie zachował z klasa po 1/4 PP mówi samo za siebie.