23-02-2026, 09:54
(23-02-2026, 08:56)rojber napisał(a): Oczywiście, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja mu nie bronie iść dalej, ba nawet chce by stanowił o sile jakiegoś topowego klubu na zachodzie. Bardziej mi chodziło o to, czy te najbliższe okienko transferowe jest odpowiednie by poszedł dalej - wydaje mi się, że jeszcze jeden sezon powinien zostać. Tym bardziej, że Mrozek i Gurgul mają zielone światło i zapewne znajdą się chętni na ich usługi tego lata. No i zobaczymy jak inni. Kontrakty się kończą Aliemu, Murasiowi i Milicowi. Mamy kilku wypożyczonych. No i kluczowy wpływ na wygląd kadry na kolejny sezon będzie miał wynik i miejsce w lidze na koniec obecnej kampanii. Strasznie dużo tych zmiennych w tym sezonie
Zaczęło mnie też bardzo ciekawić stanowisko Aliego co do powrotu do ojczyzny w kontekście ostatnich wydarzeń geopolitycznych. Nie ukrywam, że chciałbym aby przedłużył z nami kontrakt i tu został.
W kontekście Aliego i jego końca kontraktu, to też wydaje mi się, że do ojczyzny może mu się nie śpieszyć. Szczególnie z uwagi na żonę. Ale pewnie będzie do niego wzdychał właściciel Pogoni, już tam na twitterze coś wciskał. A łączy ich miejsce urodzenia, bo ten Alex Haditaghi też z pochodzenia jest z Iranu.
Forma Aliego w ostatnich dniach pokazuje, że to gracz, który jak jest zdrowy potrafi wygrywać mecze. Niewielu jest takich.