26-02-2026, 12:11
Wiecie jak to wygląda z tymi ploteczkami. Włodar czy ktokolwiek inny coś tam gada, bo to ich biznes, a newsy o Lechu dobrze się wyświetlają. A wiadomo, że na razie ... nic nie wiadomo.
A to wszystko będzie zależeć od mnóstwa czynników takich jak wynik sportowy (bo inne będą ruchu jak będzie MP, PP, a inne gdy tego nie będzie), jak gra poszczególnych zawodników (bo inaczej będą podchodzili do tego Teofeeka jak Palma odpali i go wykupią, a inaczej jak Palma nie odpali a np. sam Teofeek zacznie grać solidnie na co go stać), jak sytuacja zdrowotna (czy do końca rundy bez kontuzji będzie grał Patrik, Ali i Hakans) czy też sytuacja kontraktowa alternatyw (bo nie wiadomo jak to będzie z Alim - czy on sam będzie chciał zostać, czy będzie na tyle dobry i zdrowy, że warto będzie trzydziestolatkowi zaproponować pewnie min. dwuletni wysoki kontrakt).
Także z całym przekonaniem na pytanie jak wygląda sytuacja z Teofeekiem możemy powiedzieć, że tak jak do tej pory, a rozstrzygnie się ona pod koniec albo nawet po zakończeniu sezonu i zależeć będzie od wielu czynników, które do tej pory są niewiadomymi.
Według mnie, za tę cenę, to nie byłoby łatwo znaleźć skrzydłowego o podobnych umiejętnościach i tak końskim zdrowiu. Wiadomo, że Teofeek to żaden wirtuoz, wyżej dupy nie przeskoczy, nie jest to najbardziej bystry piłkarsko grajek, ale potrafi dowieźć w wielu momentach (vide mecz Lozanną) i przede wszystkim jest dostępny i stanowi alternatywę. Dlatego ja np. skłaniałbym się ku opcji, żeby zostawić Teofeeka plus przedłużyć Aliego a jak nie przedłużą Aliego, to ściągnąć w jego miejsce alternatywnego kozaka. A Teofeeka mieć z ławki, w razie kontuzji, itd.
A to wszystko będzie zależeć od mnóstwa czynników takich jak wynik sportowy (bo inne będą ruchu jak będzie MP, PP, a inne gdy tego nie będzie), jak gra poszczególnych zawodników (bo inaczej będą podchodzili do tego Teofeeka jak Palma odpali i go wykupią, a inaczej jak Palma nie odpali a np. sam Teofeek zacznie grać solidnie na co go stać), jak sytuacja zdrowotna (czy do końca rundy bez kontuzji będzie grał Patrik, Ali i Hakans) czy też sytuacja kontraktowa alternatyw (bo nie wiadomo jak to będzie z Alim - czy on sam będzie chciał zostać, czy będzie na tyle dobry i zdrowy, że warto będzie trzydziestolatkowi zaproponować pewnie min. dwuletni wysoki kontrakt). Także z całym przekonaniem na pytanie jak wygląda sytuacja z Teofeekiem możemy powiedzieć, że tak jak do tej pory, a rozstrzygnie się ona pod koniec albo nawet po zakończeniu sezonu i zależeć będzie od wielu czynników, które do tej pory są niewiadomymi.
Według mnie, za tę cenę, to nie byłoby łatwo znaleźć skrzydłowego o podobnych umiejętnościach i tak końskim zdrowiu. Wiadomo, że Teofeek to żaden wirtuoz, wyżej dupy nie przeskoczy, nie jest to najbardziej bystry piłkarsko grajek, ale potrafi dowieźć w wielu momentach (vide mecz Lozanną) i przede wszystkim jest dostępny i stanowi alternatywę. Dlatego ja np. skłaniałbym się ku opcji, żeby zostawić Teofeeka plus przedłużyć Aliego a jak nie przedłużą Aliego, to ściągnąć w jego miejsce alternatywnego kozaka. A Teofeeka mieć z ławki, w razie kontuzji, itd.