23-04-2026, 10:34
Ja najbardziej bym chciał, żeby Kozi został i pomógł nam wejść do fazy grupowej LM.
Ale jak nie to niech odejdzie za nawet 10 baniek. Ale w mojej ocenie, tak realnie.
Dwa razy sprzedawaliśmy powyżej 6 baniek. Kamiński i Moder. W momencie odejścia mieli po 20 i 21 lat. To że Kozubal w wiek 22 lat jest tylko w U-21 świadczy na jego niekorzyść. Zresztą wiecie kto odchodził ostatnio za 8 mln euro? Pietuszewski, który jest młodszy o 4 czy tam 5 lat od Antka, dodatkowo mający łatkę wonderkida.
Okej, Lech ma lepszą historię sprzedażową, ale to też nie są spektakularne kariery. Wiadomo, nie jakieś beznadziejna, bo Kamyk czy Skóraś coś tam grają, ale też nie fenomenalne.
Dlatego powtórzę. Obym się zdziwił, ale każda oferta powyżej 6 baniek za Koziego będzie dla mnie zaskoczeniem. Palmę + 2 mln euro brałbym z pocałowaniem ręki. Żeby ostatecznie nie skończyło się tak jak z Sousą, gdzie miało być 8, a zostały 3 i niesmak.
Ale jak nie to niech odejdzie za nawet 10 baniek. Ale w mojej ocenie, tak realnie. Dwa razy sprzedawaliśmy powyżej 6 baniek. Kamiński i Moder. W momencie odejścia mieli po 20 i 21 lat. To że Kozubal w wiek 22 lat jest tylko w U-21 świadczy na jego niekorzyść. Zresztą wiecie kto odchodził ostatnio za 8 mln euro? Pietuszewski, który jest młodszy o 4 czy tam 5 lat od Antka, dodatkowo mający łatkę wonderkida.
Okej, Lech ma lepszą historię sprzedażową, ale to też nie są spektakularne kariery. Wiadomo, nie jakieś beznadziejna, bo Kamyk czy Skóraś coś tam grają, ale też nie fenomenalne.
Dlatego powtórzę. Obym się zdziwił, ale każda oferta powyżej 6 baniek za Koziego będzie dla mnie zaskoczeniem. Palmę + 2 mln euro brałbym z pocałowaniem ręki. Żeby ostatecznie nie skończyło się tak jak z Sousą, gdzie miało być 8, a zostały 3 i niesmak.