17-05-2026, 15:22
(17-05-2026, 10:05)galis napisał(a): Niels ma taką niesamowitą moc - potrafi wyprowadzić Drużynę z każdego kryzysu. Mam nadzieję że zostanie i dostanie realne wzmocnienia do walki o LM
100% zgody. Można powiedzieć, że "Niels ustał". Dostał kilka bomb w trakcie sezonu (kontuzje, kryzys początku rundy wiosennej, odpadnięcie PP), ale nigdy nie rozkładał łap mówiąc "nie mam pojęcia skąd taka słaba forma/nie wiem dlaczego tak się dzieje" itp. Zawsze słyszałem, że wpadnięcie w kryzys nie jest czymś niespotykanym (nawet najwięksi w takie wpadają), ale najgorsze co może być to trener, który nie potrafi zdiagnozować problemu, później starać się go naprawić. Nigdy nie słyszałem czegoś takiego z ust Duńczyka. Wprost przeciwnie nawet, po słabszych meczach mówił konkretnie - brak świeżości, słaba organizacja gry, błędy w pressingu. I on potrafił te kryzysy przezwyciężać, w tym swoim chłodnym stylu. Skurczybyk. Pod tym kątem wydaje mi się skrojony pod Lecha, Rutek z ekipą też nie działają pod wpływem chwili, impulsywnie, z gorącą głową. Fajnie gdyby został.