18-06-2026, 08:57
Jakby Mrozek był wybitny to i może bym zrozumiał tą nadmierną pewność siebie czy wysokie mniemanie o swoich umiejętnościach i przekonanie o tym, że zachód czeka otworem. Natomiast wg mnie wybitny nie jest, z resztą nie raz tu padały stwierdzenia, że niczego wielkiego nam nie wybrania, że przydałby się bramkarz do rywalizacji bo osiadł na laurach. Dla mnie jest poprawnym bramkarzem, jasne zdarzyły się mecze, że tyłek nam uratował no ale to jego zadanie. Co do tej pewności siebie o której pisze Icek, to jasne na boisku w bramce trzeba takim być. Każdy piłkarz taki musi być. Co innego już wypowiedzi i być może wysokie mniemanie o sobie. Dla porównania na drugim biegunie jest Kozubal. Wyważony, pokorny, twardo stąpający po ziemi. I jeśli chodzi o mnie to taka postawa bardziej mi odpowiada. Pomijam już fakt, że nikt tu nie wiesza psów na Mrozku bo niektórzy już tu tak sugerują. Zwykła ocena podejścia do piłki samego zawodnika i do jego własnej samooceny. A to, że ktoś napisał, że może Mrozek powinien usiąść na ławce? No skoro przyjdzie zawodnik, który będzie w lepszej dyspozycji to chyba normalne prawda? Nie róbmy jakiejś dramy z tego, że ktoś ocenia wypowiedzi zawodnika albo zastanawia się nad rolą zawodnika jeśli ten zostanie a będzie konkurent o porównywalnych czy lepszych umiejętnościach.