(20-06-2026, 22:44)Sultan napisał(a):(20-06-2026, 22:03)joseph napisał(a):(20-06-2026, 21:31)Skorpion napisał(a): No właśnie brakuje jak dla mnie jeszcze jednego na prawe skrzydło.Na lewe jest Palma i Bengtsson, na prawe Walemark i nowy z Iranu. Ja tu nie widzę braku. Na żadnym ze skrzydeł. A przecież wróci w końcu Ali plus Lisman (ten pewnie wypo).
Problem w tym, że nowy z Iranu ma wiodącą nogę prawą i sam woli grać na lewej stronie. Szczegół, ale dość istotny w naszym modelu gry. Natomiast jest pracusiem w defensywie, co przy Pereirze jest kluczowe. Mimo wszystko jestem delikatnie sceptyczny co do celowości tego, ponoć drogiego ruchu. Chyba że szykuje się jakieś niespodziewane odejście
Jedyne, co mi przychodzi do głowy jako uzasadnienie takiego ruchu jest to, że Nielsowi spodobało się mieć opcję szybkiego prawonożnego skrzydłowego po prawej stronie. Ismaheel był takim, tyle że u niego szwankowała gra w defensywie, a S12 podobno haruje w pressingu i odbiorze.
Nie przesadzajmy z tym przywiązaniem do pozycji też, Walemark gdy przyszedł do nas grał na lewej stronie na początku, Ali rozegrał ponad 50 meczów na lewej flance przed Lechem, a S12 większość zeszłego sezonu spędził na tej pozycji właśnie.
(20-06-2026, 22:03)joseph napisał(a):(20-06-2026, 21:31)Skorpion napisał(a): No właśnie brakuje jak dla mnie jeszcze jednego na prawe skrzydło.Na lewe jest Palma i Bengtsson, na prawe Walemark i nowy z Iranu. Ja tu nie widzę braku. Na żadnym ze skrzydeł. A przecież wróci w końcu Ali plus Lisman (ten pewnie wypo).
Przypominam o Hakansie. Przy okazji - on przed Lechem więcej grał na prawej stronie, dopiero u nas jego statystyki się zmieniły.
Mamy wieksze problemy niż to, że przez jedną rundę będziemy mieli zaledwie jednego lewonoznego skrzydłowego (a z Lismanem - sześciu bocznych pomocników do gry).