26-06-2026, 09:34
Nie no, z tym Filipem Marchwińskim to z tym przepychaniem, itd. to bym nie przesadzał. Był uznawany za bardzo duży talent, ten ostatni sezon w Lechu miał solidny, wywalczył transfer za granicę. Nie udało mu się, nie mu pierwszemu i nie ostatniemu. Ja mu życzę, aby się w Polsce odbudował w jakiejś Cracovii czy innej Arce i niech zarabia na życie i gra. Z jego motoryką, tak jak pisałem, na zachodzie kariery nie zrobi pewnie, ale może jeszcze w przyszłości jakiś fajny kontrakt na Cyprze czy w Turcji ogarnie. Myślę, że jego kariera to marzenie większości chłopaków z akademii Lecha Poznań.
A w ogóle z innej mańki. Urbański Kacper rozwiązuje kontrakt z Legią Warszawa. Może pomysł głupi, ale mam takie wrażenie, że w ofensywnie grającym Lechu Urbański mógłby odpalić, ma styl gry podobny do Sousy. A jakby go tak zgarnąć do nas? Za moment będzie miał kartę na ręku, jakby go spróbować wrzucić do dobrze działającej maszyny Nielsa? Co sądzicie?
A w ogóle z innej mańki. Urbański Kacper rozwiązuje kontrakt z Legią Warszawa. Może pomysł głupi, ale mam takie wrażenie, że w ofensywnie grającym Lechu Urbański mógłby odpalić, ma styl gry podobny do Sousy. A jakby go tak zgarnąć do nas? Za moment będzie miał kartę na ręku, jakby go spróbować wrzucić do dobrze działającej maszyny Nielsa? Co sądzicie?