Dobra czas trochę sprowadzić was na ziemię bo widzę, że większość przyjmuje aktualną sytuację kadrową z hurraoptymizmem. Faktem jest to, że póki co zatrzymaliśmy kadrę która zdobyła MP i to jest plusem ale... czy ta kadra, która zdobyła MP jest na tyle mocna, żeby awansować do LM? Nie wydaje mi się, koniec końców tego mistrza zdobyliśmy z dużą dawką szczęścia, że reszta słabo punktowała, a my byliśmy na tyle stabilni, że na koniec to w Poznaniu podnosiliśmy trofeum. Kadra jest dobra ale powtarza się sytuacja jak po każdym mistrzostwie, mieliśmy się wzmacniać przed walka o LM, a na ten moment widzę tylko uzupełnienia kadrowe, gdzie Ci kozacy, którzy wywalczą nam LM? Na ten moment trenuje na obozie tylko jeden nowy nabytek z pola i jest to obrońca. Jeszcze raz powtórzę mieliśmy się WZMOCNIĆ przed walką o LM, a na ten moment tego nie widać. W sumie to nawet jesteśmy słabsi bo wypadł nam Ali. Jest dużo czasu jeszcze na transfery ale walka o LM zaczyna się za 2 tygodnie, ja jak i pewnie większość ludzi liczyła na to, że na obozie przygotowawczym będziemy mieli już kadrę mocno wzmocnioną i panowie wejdą z przytupem w el. LM, a czy w aktualnej sytuacji kadrowej ktoś z was jest pewny, że przejdziemy Duńczyków? Jak dla mnie na ten moment jest to 50/50 i po początkowej euforii transferami w tym momencie jestem mocno zaniepokojony tym co się dzieje w kwestii transferów przychodzących.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!