11-07-2026, 15:11
(11-07-2026, 13:58)joseph napisał(a): No przecież napisałem, że mamy inne priorytety niz skrzydła. Jako przykład podąłem lewą obronę. A czy gdzieś wspomniałem przy tym, że nie potrzebujemy wzmocnień na inne pozycje? To był tylko przykład. Oczywiście, ze potrzebujemy wzmocnień do środka pola choćby. Akurat na skrzydłach mamy na ten moment najlepsza obsadę w całej drużynie., Tym bardziej, że kazdy z nich moze gracą na obu skrzydłach. Widzisz gdzieś lepiej obsadzoną pozycję? Liczbowo i jakościowo? No może ewentualnie ósemka, wygląda nieźle. Bramki nie licze, bo Mrozek raczej odejdzie.
Na Aarhus na 10 wyjdzie zapewne Rodriguez, bo tak to było dziś grane w sparingu. Więc jeśli już tak bardzo się upierasz, to raczej szukałbym klasycznej 10, a nie kolejnego skrzydłowego. Bo ani Palma, Ani Rodriguez dziesiątkami nie są. Gdybyś miał wybrać jeden, dwa transfery za konkretną kasę, to wśród nich byłby skrzydłowy czy raczej szóstka, albo obrońca?
A co do skrzydłowych, przypominam, że nie wchodzimy w nowym sezon z takim szpitalem, jak w poprzedni. Wtedy była inna sytuacja. I dlatego ratowaliśmy się wypożyczeniem medycznym Tofika.
Przy takim założeniu jak Twoje, krokodyl moze ujebać nogę Rodriguezowi, Kozubalowi Jagielle i Gisliemu - i dlatego koniecznie musi być piąta óśemka. I tak z każda pozycją można,
Zgadzam się w 200% z każdą tezą. Błagam, skończmy pisać o transferach skrzydłowego, mamy tam fantastyczną głębię składu pod warunkiem, że Palma nie będzie musiał łatać pozycji nr 10.
Priorytetem w mojej ocenie jest: DP, LO, ŚPO, ŚO w tej kolejności.
Pozyskanie czterech piłkarzy netto (czyli np. Gurgul odchodzi, to ścigamy kogoś za niego + zmiennika) jest absolutnie nierealne.
Brak przedłużenia Milicia uważam będzie dawał się we znaki, mamy w teorii 4 stoperów, a jeden szklany, drugi niepewny, zostajemy z dwoma + Janyszka. Gdybyśmy mieli Milicia, uznałbym, że mamy środek obrony obsadzony fantastycznie.
Ja byłem z kadry zadowolony bardzo mocno, a im dłużej o niej myślę, tym jestem mniej zadowolony. Kadra jest dobra, ale do sierpnia. Tzn. mam na myśli to, że jest okej dopóki jest komplet zawodników. Jak pojawią się zawieszenia, gra 2 dni w tygodniu, kontuzje, absencje chorobowe, to mamy mogą pojawić się problemy.
Tak, jak pisałem, ściągnięcie 4 piłkarzy netto to bajki i fantasmagorie, ale w przypadku zaklepania Europy, ściągnięcie dwóch netto jest absolutną koniecznością.