(16-07-2026, 10:59)koziołek napisał(a): Icek, nigdzie nie napisałem o rozwiązaniu rezerw więc zakładam, że odnosisz się z tą odpowiedzią do mojego wpisu tylko częściowo?
Pisałem, że niektórzy piłkarze powinni grać wyżej niż w III a nawet II lidze.
Odniosłem się ogólnie do dyskusji, że nie widzę za bardzo w niej sensu, bo argumenty za koniecznością gry niektórych graczy wyżej niż w III czy II lidze nijak mają się do tego, czy powinniśmy trzymać nadal rezerwy, grające w III. lidze. Zacytowałem Cię, bo akurat takie argumenty postawiłeś. One mogłyby być stawiane w dyskusji na temat tego, czy zawodnik X powinien nadal szkolić się u nas i grać w rezerwach, czy iść na wypożyczenie...
Wiadomo, kto pisał o konieczności rozwiązania rezerw, ale to było początkiem tejże dyskusji.
Młodzi nie idą na wypożyczenie, żeby się czegoś nauczyć. W sensie takim, że "tam" robią coś lepiej, niż u nas. Oni idą "tam" przede wszystkim po to, żeby grać na poziomie wyższym niż 2. czy 3. liga, albo żeby nie siedzieć na ławie przez całą rundę czy sezon, co w ich wieku i przy ich potencjale, ma kapitalne znaczenie.
Nie za bardzo rozumiem kontekstu, jaki w tej dyskusji ma "zapchajdziura", użyta tutaj przez @Antonio. Moder miał w Odrze ponad 2000 minut, Bednarek ponad 1000 minut w Łęcznej, ale trzeba zaznaczyć, że jak już na początku kwietnia wskoczył do pierwszej jedenastki, to już do końca był pierwszym wyborem.