Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP
Tryb normalny
Fajny meczyk do oglądania, dobra intensywność ze strony obydwu zespołów, dobry wynik i kilka odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Lis z Yegbe w ogólnym rozrachunku przeciętnie czyli ok, pierwszy jedna genialna interwencja plus dwie dość szczęśliwe, no ale gra nogami na poziomie Mrozka, smrodu narobił,drugi fajnie potrafi wyprzedzić rywali i się przepchnąć no ale też zdarzyło mu się być bezlitośnie objechanym, zwrotność nie ta. Nowy Irańczyk fatalny występ, widać, że jest kompletnie nieprzygotowany do grania, fizycznie odstawał, będzie na niego trzeba trochę poczekać. No i największe zaskoczenie Agnero, zupełnie inny zawodnik, walczył w obronie, presował, był dynamiczny i szybko podejmował decyzje, naprawdę jeśli tak się będzie prezentował to o szpice będziemy mogli być spokojni.
Podsumowując, czy jesteśmy personalnie mocniejsi niż w zeszłym sezonie? Uważam, że nie, bardziej zachowano status quo, Yegbe spokojnie zastąpi Milica a Lis Mrozka, natomiast nie sądzę żeby drastycznie podnieśli poziom, o irańczyku nic nie wiadomo póki co.
Czy udało nam się poprawić grę w obronie względem zeszłego sezonu? No niestety wydaje mi się, że także nie, pierwsza bramka to komedia do której zdążyliśmy się już przyzwyczaić, natomiast martwiło gubienie się w późniejszych fazach przy ustawieniu do asekuracji, przez co Górnik miał spora szansę wyjść jeszcze kilka razy sam na sam i odrobina szczęścia powodowała, że tak się nie działo.
Jeśli chodzi o ekstraklasę jestem zbudowany tym co dziś widziałem, wydaje mi się, że można z nadziejami patrzeć w przyszłość, jeśli jednak chodzi o puchary no to jednak nie, nadal jesteśmy zbyt niechlujni i zbyt mało odpowiedzialni, żeby lepsze zespoły tego nie wykorzystały. No i jeszcze zastanawiam się czy ktoś kiedyś przestanie wyznaczać Gurgula do wykonywania stałych fragmentów.... ale może po setkach godzin wnikliwych analiz im się uda.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - przez Dyktator - 16-07-2026, 21:47

Skocz do:

Browsing: 2 gości